Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Doklady oběti taxivrah zahodil? Matka tvrdí, že se nenašly u zabijáka

Autor: vet, ljš - 
1. prosince 2015
19:53

Matka nejmladší oběti pražského taxivraha stále neví, proč její syn Daniel C. (†25) musel zemřít. Ani jí policie, která podezřelého z vraždy tří taxikářů koncem října zadržela, dosud nic neřekla.

„Jen mě informovali o tom, že mají zřejmě pachatele. Chtěla bych vědět víc, ale sdělili mi, že na tom pracují a že musím vydržet,“ řekla Danielova matka Jitka Sabová. I sebemenší zpráva o případu je pro ni důležitá.

Není divu, že se s první konkrétnější informací, kterou se dozvěděla, podělila se svým synem na internetových stránkách věnovaných vzpomínkám na zesnulé. »Dádo, chlapečku můj,… dnes jsem se dozvěděla další věc, že ty doklady byly tvoje, co měl ten feťák u sebe...,« napsala na internet.

Tato informace se ale podle ní netýká obviněného muže, ale zloděje, kterého policie zadržela asi týden po vraždách. Pak ho však pustila. „Nedozvěděla jsem se to od policie, ta mi nikdy spis neukázala. Zjistily jsme to se synovou družkou, když jsme byly na ministerstvu kvůli odškodnění,“ objasňuje Jitka Sabová.

Podle kriminalisty Josefa Douchy vrah doklady pravděpodobně zahodil, a tak se dostaly k feťákovi, o kterém ve vzkazu mluvila taxikářova matka. "Je možné, že se toho pachatel nějak zbavil. Někdo to pak našel a nechal si to s tím, že to později využije," řekl k tomu televizi Prima. Pro policisty to ale i tak byla důležitá stopa, protože po výslechu nálezce mohli alespoň zjistit, kde se vrah po činu pohyboval.

Taxivrah zastřelil Petra S. (†42) v lednu 2014 a tělo nechal v zaparkovaném autě na pražských Vinohradech. Od dalších dvou obětí Milana P. (†58) a Daniela C. (†25) se pak o dva měsíce později nechal odvézt do Uhříněvsi na okraji Prahy. Tam je také zastřelil a těla pohodil u cesty. Jejich vozy nechal stát v ulicích Prahy.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání