Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mladík v Tovačově ubodal své prarodiče: Hrozí mu doživotí

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK ljš - 
1. prosince 2015
16:05

Babičku a dědečka zabil kvůli rodinným sporům! Policisté ukončili vyšetřování dvojnásobné vraždy manželského páru v Tovačově a navrhli obžalovat jejich čtyřiadvacetiletého vnuka z vraždy. Hrozí mu až výjimečný trest. Případ dvojnásobné vraždy je v Olomouckém kraji ojedinělý, naposledy jej kriminalisté vyšetřovali před šesti lety.

"Policisté ukončili vyšetřování s návrhem na obžalobu. Návrh nyní leží u nás na krajském státním zastupitelství," potvrdila státní zástupkyně Alice Ondrášková, která bude o podání obžaloby rozhodovat. Termín případného podání obžaloby nedokázala nyní uvést. Za usmrcení dvou lidí mladíkovi hrozí 15 až 20 let nebo výjimečný trest, tím může být i doživotí.

Tragédie se stala v červnu. Těla čtyřiasedmdesátiletého muže a jeho o dva roky mladší ženy objevili kriminalisté v jejich bytě v Tovačově. Podle informací ČTK byli oba zavražděni brutálním způsobem, vrah použil nůž. Ubodal je zřejmě v noci na čtvrtek 18. června, podezřelého policisté dopadli následující noc a následující den jej obvinili. Muž je od té doby ve vazbě. "Motivem činu byly rodinné neshody, obviněný informace k případu podával," řekl krajský policejní mluvčí Josef Bednařík.

Dvojnásobnou vraždu manželského páru řešili kriminalisté v Olomouckém kraji naposledy v roce 2009 v Přerově, těla manželů se dosud nenašla. Zůstaly po nich jen krvavé stopy na zdi v jejich domě. Z dvojnásobné vraždy byl obžalován syn zavražděného a jeho matka, která později zemřela. Krajský soud muže opětovně zprostil obžaloby, případ leží na základě odvolání již od února u olomouckého vrchního soudu.

V Olomouckém kraji zaznamenali letos podle Bednaříka kriminalisté dosud deset vražd a tři pokusy o ni. Zatím poslední letošní případ vyšetřovali v říjnu v Zábřehu na Šumpersku, kde byl zavražděn starší muž. Podezřelého třicetiletého muže policisté zadrželi.

Loni policisté v kraji zaznamenali 12 vražd a pokusů o ni, což je stejný počet jako v roce předchozím.

moiaza ( 1. prosince 2015 17:07 )

Jaká zrůda? Výplod naší demokratické a svobodné Havloidní republiky.

naidka ( 1. prosince 2015 16:42 )

Zabít bezbranné prarodiče může jen ubohá lidská troska. Nezbývá než doufat, že mu doživotí nejenom hrozí, ale že ho i dostane.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání