Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Myslivec dědeček postřelil na honu kolegu: Broky mu nasypal do nohy

Myslivec dědeček postřelil na honu kolegu: Broky mu nasypal do nohy.
Myslivec dědeček postřelil na honu kolegu: Broky mu nasypal do nohy.  (Autor: Ilustrační foto Blesk - Pavel Ryšlink)
Autor: dce - 
1. prosince 2015
10:17

Střelná zranění mezi myslivci nejsou nic zvláštního. V minulosti byl důvodem často alkohol, později fakt, že si jeden střelec druhého v chroští spletl se srnou. Na Žďársku k jednomu takovému případu došlo o víkendu – myslivec senior kolegu střelil do nohy.

V sobotu dopoledne vyjížděli policisté do Radňovse na Žďársku kvůli hlášení střelného poranění. Okamžitě povolali rovnou i záchrannou službu. Na místě podle hlášení probíhal hon a jeden z myslivců utrpěl střelné poranění.

„Po příjezdu na místo policisté zjistili, že na místě probíhal hon a jeden z účastníků honu utrpěl střelné poranění nohy. Pětašedesátiletý zraněný muž byl při vědomí v péči zdravotnické záchranné služby,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Postřeleného převezli do nemocnice v Brně a na místo byl přivolán policista z odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál a technik služby kriminální policie a vyšetřování. Všech jedenáct myslivců policie ztotožnila a dala jim dýchnout.

Test na alkohol byl negativní. Poté prohlédli zbraně myslivců, aby zjistili, ze které se střílelo.S touto zbraní manipuloval čtyřiaosmdesátiletý myslivec. Za jakých okolností vyšel výstřel z této zbraně a jak došlo ke střelnému poranění muže, je nyní předmětem policejního prověřování,“ doplnila mluvčí.

vary ( 1. prosince 2015 11:14 )

Ty jsi leda vemeno.

vary ( 1. prosince 2015 11:11 )

Pokud deme..ntní myslivci budou střílet jen sami sebe, tak budu šťasten.

moiaza ( 1. prosince 2015 10:35 )

 Tak už je tady doba honů a přirozená redukce myslivců. Přibude vdov a sirotků. Začíná to postřelením a končí sčítáním úbytku stavu myslivců.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání