Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vraha Egera pustili po 22 letech: Na svobodě chtěl podřezat spolubydlící

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ljš - 
30. listopadu 2015
19:11

Rozsekal jsem ho tak, že když si na to vzpomenu, zvedá se mi žaludek. Tak popsal brutální vrah Luboš Eger čin, který spáchal před 22 lety. Trest si sice odseděl, své okolí ale děsí dál. Nedávno vytáhl na své sousedy na ubytovně nůž a křičel, že je podřeže.

Eger byl odsouzený v roce 1992 za vraždu 35letého muže, který měl proti němu svědčit u soudu. Muž před smrtí trpěl nejméně hodinu. Vrah ho nejprve donutil, aby si podřezal žiletkou žíly a pak ho začal bít paličkou na maso, nakonec ho rozsekal sekyrou. Znalci ho u soudu označili za nebezpečného psychopata, doživotí ale nedostal.

Teď byl po 22 letech propuštěn na svobodu. A podle deníku Právo začal znovu řádit. Na ubytovně v Klatovech, kam se nastěhoval pod změněným jménem, na něj museli zavolat policii. Svého rumunského spolubydlícího totiž nařkl, že mu ukradl mobil. Pak začal běhat po chodbě s nožem v ruce a křičet, že všechny Rumuny podřeže.

Policisté teď případ vyšetřují jako podezření z trestného činu nebezpečného vyhrožování. Eger už přitom stačil na svobodě schytat od soudu podmínku za podvod, není tedy vyloučeno, že se do vězení po svém posledním výstupu vrátí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání