Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Děti otrávily učitelku: Starosta hledá chybu u ní!

Autor: ljš, Jiří Krušina - 
28. listopadu 2015
11:59

Místo, aby se zamyslel nad výchovou své vnučky, hledá chybu ve škole. Starosta Vrbna pod Pradědem Petr Gross dokonce přemlouval pedagogickou radu, aby školáky netrestala trojkou z chování. Nyní by byl rád, aby se případem zabývali psychologové.

Učitelka, která je po útoku stále silně otřesená, se k případu vyjádřit nechtěla. Vzala si ale právníka, na kterého novináře odkázala.

Z toho si ale Gross žádnou hlavu nedělá a učitelčinu kroku se vysmál. „Žijeme v demokratické zemi a já mám taky na to, abych si vzal právníka, třeba i dobrého právníka nebo několik právníků,“ vzkázal.

To jeho vnučka se alespoň došla své oběti, spolu s dalšími spolužáky, omluvit. „Přinesli jsme jí kytku, ale nevzala si ji,“ řekla Blesku Tereza a přiznala, že vlastně neví, jaký měli k útoku důvod. „Chtěli jsme asi jen volnější vyučování,“ uvedla.

Gross je ale přesvědčený, že za útok může škola nebo sama učitelka. „Nepovažuji za viníky jenom děti. Když už takovou věc udělaly, tak k tomu měly nějaké pohnutky,“ řekl.

Podle psychologů by celá věc ale zhoršenou známkou z chování skončit neměla. „Toto už přesahuje hranice, které ještě lze sociálně tolerovat. Od věci by nebyla ani společná docházka těchto žáků na skupinovou psychoterapii k posílení etických norem chování vůči autoritám. To jim ale škola nařídit nemůže,“ řekl Blesku psycholog Jiří Jelen.

salto ( 30. listopadu 2015 08:44 )

Konečně začínáme sklízet ovoce 25 let pravdy a lásky. Bude to trvat několik generací, než výsledky této pokřivené doby začnou mizet a staneme se normálními lidmi

hejhej ( 28. listopadu 2015 17:54 )

jerry: Učitelé učí, vychovávat mají rodiče.

kimbe ( 28. listopadu 2015 16:44 )

Co? Rodina jim na soukromých školách nakoupí tituly, usadí je na teplá místečka a obloží rodinnými právníky. Žádný kriminál jim opravdu nehrozí, neboj se.

saryka ( 28. listopadu 2015 16:44 )

se poseruuu

marlen52 ( 28. listopadu 2015 16:24 )

co asi od nich můžeme čekat za pár let.vyrostou akorát pro kriminál

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání