Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Senior ze Zlína mířil na rodinu v autě pistolí: Hrozí mu až tři roky

Senior ze Zlína mířil na rodinu v autě pistolí: hrozí mu až tři roky.
Senior ze Zlína mířil na rodinu v autě pistolí: hrozí mu až tři roky.  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
27. listopadu 2015
07:01

Třiašedesátiletý muž ze Zlína mířil pistolí na automobil, ve kterém jela čtyřčlenná rodina z Kroměříže včetně dvou malých dětí. Policie nyní seniora podezírá z nebezpečného vyhrožování, za což mu v případě uznání viny hrozí až tři roky vězení. ČTK to dnes řekla zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Podle ní senior držel zbraň legálně. „Jeho zbraň včetně nábojů a průkazu zbraně policisté zajistili až do pravomocného rozhodnutí soudu. Ke svému jednání se muž přiznal s tím, že pistole nebyla nabitá, ani jí nechtěl nikomu ublížit,“ dodala Kozumplíková. V případě odsouzení muži kromě vězení hrozí i odebrání zbrojního průkazu.

Případ se stal na konci září na třídě Tomáše Bati ve Zlíně. Policisté muže obvinili v těchto dnech. Rodina se vracela z kina ve Zlíně domů. Při jízdě na ně u náměstí Míru začal troubit muž v chevroletu, který se snažil vjet do stejného jízdního pruhu, v němž zrovna jeli.

Devětadvacetiletý muž zrychlil a chtěl agresivnímu staršímu řidiči ujet. Ten se však držel stále vedle nich a začal z boku opakovaně najíždět na jejich vozidlo, což vyděsilo zejména dvě malé děti, které seděly na zadních sedadlech. Muž uhýbal bezohlednému řidiči co nejvíce vpravo až k obrubníku. Po chvíli vytáhl agresivní řidič pistoli, kterou začal mířit na osazenstvo auta, při tom levou rukou řídil.

V tu chvíli šestadvacetiletá žena v ohroženém autě požádala svého přítele, aby zastavil, protože má strach ona i děti. Zapsala si pak registrační značku auta, které je ohrožovalo. Jízda trvající několik kilometrů skončila u sídliště Podhoří. Jakmile si agresor všiml, že žena bere do ruky telefon, zrychlil a odbočil z hlavní komunikace. Poškození poté případ oznámili na policii v Otrokovicích.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání