Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Otrava učitelky na Bruntálsku: Děti to zkusily už předtím! Činem se chlubily

Autor: ljš, kru, rys - 
26. listopadu 2015
20:11

Je jim teprve dvanáct, ale už dokázali sami zosnovat otřesný a propracovaný útok na svou učitelku. Na čin žáků sedmé třídy by se přitom zřejmě nepřišlo, kdyby se jím nechlubili ostatním.

K incidentu došlo minulý týden na základní škole ve Vrbně pod Pradědem. Děti si vše velmi dobře naplánovaly. "Kolegyni vylákal z kabinetu jeden chlapec s dívkou. Další žákyně jí poté do pití nasypala směsici léků,“ popsal Blesku jeden z učitelů.

Když si učitelka po návratu do kabinetu kávu vypila, udělalo se jí velmi špatně a musela být převezena do nemocnice. Měla silné bolesti a křeče. Že za jejími potížemi stojí trojice jejích žáků, se ukázalo, až když se provalilo, že se děti chlubily ostatním.

Přestože proti jejich potrestání vystupoval starosta města, který je dědečkem jedné z dívek, vyfasovali všichni trojky z chování. Učitelka naštěstí nemá žádné další fyzické potíže, psychicky je na tom ale podle kolegů velmi špatně.

Ukázalo se také, že se o otravu pedagožky stejná trojice v minulosti pokusila neúspěšně už jednou. Tehdy jí chtěli nalít do pití oční kapky. Když se jim to nepodařilo, vše znovu lépe naplánovali.

alumno ( 28. listopadu 2015 15:05 )

Myslím, že jako u všeho to nelze vidět černobíle. Děda se do toho samozřejmě nemá co vměšovat, s tím souhlas. Pokud jde o pokus vraždy - 12tileté dítě ještě nemá odhad, jestli projímadlo v kombinaci s běžnými doma nalezenými prášky a kafem způsobí jen průjem, nebo větší problémy. Prostě to neodhadly. Ale kdyby jí chtěly zabít, tak jí přece nebudou dávat projímadlo, to je jasné. Volily by buď jen kombinaci prášků (a to nějakých extrémnějších), nebo pravděpodobně úplně jiný způsob (shodit ze schodů atd.). Tady je jasné, že vražda nebyla jejich cílem, prostě jen nechtěly, aby je prudila, chtěly, aby hodinu strávila na záchodě. Současně jak už jsem podotkla, neviděla bych to černobíle, tedy neviděla bych vinu jen na straně dětí - učitelka, která nutí děti v pubertě při hodině výtvarky kreslit sluníčka s šálou, což je vhodné tak do pětileté dítě, to prostě nemá v hlavě v pořádku. Ať už takové zadání dává z blbosti, nebo z nekompetentnosti, nebo aby děti schválně urazila a ponížila, je to úlet. Každý z těch důvodů je špatný a ten poslední je samozřejmě pro člověka v pubertě nejhorší. Je spousta učitelek, které ve škole vůbec nemají co dělat, tohle je naprosto jasně jedna z nich. Děti to samozřejmě měly řešit jinak, přes rodiče a ředitele školy, to je jasné. Ale chyba bude na obou stranách. Učitelka je teď az chudinku, ale dost možná je pěkně tyranizovala a dohnala je k tomu. Je třeba nehledět na učitele jako na svaté. Jejich práce je někdy náročná, ale která práce není, navíc to mají bohatě vykompenzováno tím, že mají poloviční pracovní dobu oproti jiným zaměstnáním a 8 týdnů dovolené. Učitel výtvarky se ale zrovna fakt nepředře - na začátku hodiny řekne, co se maluje, a pak dělá prd; občas nějaký výtvor zkritizuje a jinak tam ani nemusí být a může si třeba odejít do kabinetu kecat s kolegyní nebo řešit něco na Facebooku atd., jak to mnozí výtvarkáři dělají.

alumno ( 28. listopadu 2015 14:49 )

Je jim cca 12, tzn. narodili se cca v roce 2003. Václav Havel byl prezidentem DO února 2003. Takže to je fakt asi hodně ovlivnil, že? Chápu, že Havla emáte v oblibě, ale fakt se na něj nedá házet všechno, jak komouši jako Vy s oblibou dělají. Příště trochu přemýšlejte nebo aspoň počítejte, než něco napíšete. Ovšem tohle je pro komanče typické - nízké IQ, nízké vzdělání, podřadná nebo žádná práce, nízké příjmy, minimální rozhled, nulové znalosti a z toho všeho plynoucí nenávist, agresivita a zášť vůči všemu a všem. Lidi jako Vy pak mimo jiné volí Ovara, který nám dělá jen ostudu. Prostě typické.

dumik ( 28. listopadu 2015 13:34 )

kdo vám řekl, co ty děti sledovaly? samozřejmě, že by to docela klidně mohkl být pokus vraždy nebo pokus těžké újmy, jo, nejsou trestně odpovědné, ale sociální zařízení na ně už čeká, zejména, když k tomu, co provedla dítka se jejich rodiny postavily tak vlídně. Ten děda je na hlavu, snad ho příště nikdo nezvolí. Děti nikdy nerozhodovaly, co se bude a jak ve škole učit...vědí o pedagogice prd

dr.x.crement ( 28. listopadu 2015 10:37 )

Já být učitelkou,tak raději změním profesi,raději dělat někde u pásu, než se starat o takové nadělění...............

alumno ( 27. listopadu 2015 18:49 )

Podle trestního zákoníku se na tohle pokus vraždy nedá napasovat ani náhodou. Ty děti si myslely, že po tom bude mít průjem, a je logické, že ve dvanácti letech ještě neodhadly, že to může být horší, navíc v kombinaci s kofeinem obsaženým v kávě. On by to neodhadl ani leckterý dospělák. Zabít ji ale určitě nechtěly, to by to nedělaly takhle, prostě je jen štvala. A popravdě, když se vžiju do jejich situace, kdyby mě někdo ve dvanácti letech nutil ve škole kreslit sluníčka s šálou, asi bych tu učitelku taky zrovna nemilovala. Taková učitelka asi nebude úplně normální. Takže vzhledem ke způsobu provedení a úmyslu je tohle maximálně ublížení na zdraví (ovšem ne s trvalými následky). Další věcí je, že samozřejmě nejsou trestně odpovědní.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání