Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Drsný útok ve škole na Bruntálsku: Sedmáci otrávili učitelce pití!

Autor: kru, rys - 
26. listopadu 2015
17:17

Trojku z chování vyfasovaly dvě sedmačky (12) a jejich spolužák (12). V hodině výtvarné výchovy z kabinetu vylákali učitelku. A poté jí do pití nasypali směs léků. Kantorka s třicetiletou praxí skončila v křečích a bolestech v nemocnici. Fyzickou újmu naštěstí neutrpěla, ale psychicky je na dně.

Na Blesk se obrátil jeden z naštvaných rodičů, když se dozvěděl, že do školy vyrazil starosta města Petr Gross (ANO). Ten je úspěšným podnikatelem a jedním z žhavých kandidátů na senátní křeslo za okres Bruntál. Do školy ale nepřišel řešit stav učitelky, nýbrž přemlouval pedagogickou radu, aby třem darebákům nedávala trojku z chování.

"Pokud jsme dali za kouření na záchodech klukům dvojky z chování, jak by vypadalo, kdyby za takový čin nepadla trojka. Postoj starosty je neomluvitelný, i když tvrdil, že vše řeší jen jako dědeček," řekl jeden z naštvaných učitelů, který na škole učí přes dvacet let.

Incident otřásl i samotným ředitelem školy. "Ve škole učím třicet let a něco takového jsem nezažil. Událost vyšetřila policie a školská rada viníky potrestala. Věc považuji za ukončenou," netajil se ředitel školy Zdeněk Bártek.

Starosta Petr Gross s trojkou z chování pro vnučku a její spolužáky nesouhlasí. "Ve škole jsem byl jako dědeček své vnučky, nikoliv jako starosta města. Nebudu to s vámi řešit po telefonu, neznáte pedagogické metody, neslyšel jste obě dvě strany, můžeme si domluvit schůzku na příští týden,“ okomentoval situaci arogantní starosta Gross.

Podle informací Blesku chtěly děti učitelce pití otrávit již dříve kapkami do očí. Když se jim to nepovedlo, tak v minulém týdnu vylákal jeden chlapec s dívkou ženu na chodbu. Další dívka učitelce poté nasypala do pití směs prášků. Té se pak udělalo nevolno a skončila v péči lékařů.

"Policie intenzivně prověřuje všechny informace a souvislosti události z předminulého týdne. Pracovnice školského zařízení na Bruntálsku se necítila zdravotně dobře. Existuje podezření, že její nedobrý zdravotní stav mohlo zapříčinit jednání některé osoby ze školského zařízení. K události došlo v pracovní době," řekla Blesku policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání