Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pětici uhořelých Slováků identifikovali ve Vídni téměř po dvou měsících

Při požáru na okraji Vídně zemřelo začátkem října pět Slováků. Čtyři muži a jedna žena. (ilustrační foto)
Při požáru na okraji Vídně zemřelo začátkem října pět Slováků. Čtyři muži a jedna žena. (ilustrační foto)  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, zst - 
24. listopadu 2015
12:14

Při požáru opuštěné bývalé restaurace ve Vídni zemřelo pět Slováků: čtyři muži a jedna žena. Informovala o tom dnes rakouská tisková agentura APA. Objekt na okraji městského parku ve čtvrti Oberlaa vyhořel do základů už na začátku října. Oběti úřady identifikovaly až nyní.

K nepoznání ohořelé oběti našli hasiči, kteří zasahovali u požáru z noci na 2. října. Podle rakouské policie patří těla nalezená po požáru opuštěné budovy Mostschenke na okraji Vídně čtyřem Slovákům ve věku 30, 33, 35 a 37 let, dva z nich byli bratři. Ženě bylo 22 let. Policisté je nakonec identifikovali podle otisků prstů a DNA.

Nejstarší z obětí byla identifikována už v říjnu, jen u jednoho z mužů se totiž dochoval otisk prstu. Identitu ostatních zjišťovala policie až na základě analýzy DNA. Všech pět obětí pocházelo z okresu Rimavská Sobota na jihu Slovenska. Do Vídně přicestovali z Německa a ve městě žebrali.

Za požár mohou kamna

Budova začala hořet podle vyšetřovatelů od kamen. Buď kvůli technické závadě nebo chybnému zacházení.

Požár od pozdního večera 1. října likvidovalo na 60 hasičů, kteří se snažili především zabránit rozšíření plamenů. Už totiž hořely i některé okolní stromy. Požár byl z velké části uhašen až kolem půlnoci.

Ve zničeném objektu pak bylo nalezeno pět těl, která ležela kolem kamen na pevná paliva. Objekt, který vlastnila správa vídeňských městských zahrad, byl prázdný zhruba rok.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání