„Jen počkej, more, ty budeš slepý úplně! Uvidíš doma!“ Tak hulákal před soudní síní Roman Kudrík (20) na svého souseda Radima F. (34). Co na tom, že jej před pár minutami poslala soudkyně Dagmar Bordovská za těžké ublížení na zdraví na tři roky za mříže.

Nezaměstnaný povaleč Kudrík totiž se svým nesvéprávným otcem Romanem Kotlárem (46) souseda bezdůvodně přizabili dřevěnou latí. „Uřežem ti hlavu mačetou,“ hrozili pak zkrvavenému muži. Bestiálnímu útoku na tátu vyděšeně přihlížel i jeho malý synek.

„Od včerejšího dne pátráme po dvacetiletém Romanu Kudríkovi, který po ukončení soudního jednání verbálně napadl poškozeného, čímž je podezřelý z trestného činu nebezpečné vyhrožování. Na základě uvedené události byl okamžitě vydán souhlas se zadržením. Mladík však nebyl dohledán v místě svého bydliště ani u nejbližší rodiny a dosud se ukrývá. Z tohoto důvodu se obracíme na veřejnost a žádáme o spolupráci při pátrání. Jakékoliv informace k hledanému prosím sdělte přes tísňovou linku 158,“ informovala podle serveru Novinky.cz policejní mluvčí Andrea Straková.

Video
Video se připravuje ...

19letý kluk spolu se svým otcem napadl v Brně muže, který si na ulici čistil auto. Policie ČR

Radim F. čistil loni v létě před svým domem v Brně-Tuřanech auto. Během umývání se s ním dal do řeči mladší z útočníků. Motorista se s ním ale bavit nechtěl a poslal souseda pryč. Ten se bleskově vrátil i se svým otcem a Radima F. surově zmasakrovali dřevěnou tyčí.

„Zaútočili bezdůvodně, jen jsem s nimi nechtěl mluvit,“ řekl Blesku Radim F. Skončil v nemocnici s těžkým poraněním oka a otřesem mozku. Dodnes nemá zrak v pořádku a musel na operaci.

Oba útočníci se předvedli i v soudní síni. Nesvéprávný Kotlár vyfasoval jen tříletou podmínku, přesto soudkyni nadával a skákal jí do řeči. Vyvedla jej proto justiční stráž. Kudrík, který měl opletačky se zákonem již jako děcko, se před vynesením rozsudku teatrálně křižoval. Pak stejně jako jeho nevlastní fotr vyhrožoval a nadával všem kolem sebe. „Bojím se. Odsedí si možná tři roky. Pro ně se nic nemění. Nic nedělají a za nic ani nenesou odpovědnost. Jsou privilegovaní. A já málem přišel o zrak. Jak budem dál žít, nevím,“ netajil se obavami z cesty domů Radim F.

Fotogalerie
3 fotografie