Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Promiň, já musím, řekla a ubodala kamarádku! Hrozí jí 20 let

Autor: Jana Ulrichová - 
16. listopadu 2015
12:31

Rukou kamarádky, které věřila, se kterou se navštěvovala a které půjčovala peníze, zemřela letos v únoru Marie L. (†80) z Ústí nad Labem. Drahomíra J. (54) ji v jejím bytě zasadila čtyři bodné rány. V pondělí za to stanula před soudem.

Obě ženy byly sousedky. Drahomíra J. se sice později z domu odstěhovala, vzájemné styky ale nepřerušily. Obžalovaná, která žila se synem (14) z invalidního důchodu, se v té době topila v dluzích. Půjčky vytloukala dalšími půjčkami, neměla ani na nájem a hrozilo jí, že skončí na ulici. Rozhodla se proto vraždit.

V den, kdy měla zaplatit nájem, přišla na návštěvu k Marii L. V tašce si s sebou přinesla kuchyňský nůž s 13 centimetrů dlouhou čepelí. Tou své kamarádce poté, co s ní poklábosila a vypila u ní kávu, zasadila podle obžaloby čtyři rány do hlavy, tváře a hrudníku. „Přemýšlela jsem jen o penězích. Věděla jsem, že je musím někde sehnat. Nevím, co mě to popadlo. Řekla jsem jí: ‚Promiň, já musím‘ a bodla jsem ji do hrudníku a pak podruhé k srdíčku. Nijak se nebránila. Řekla jen: ‚Drahuš, co blbneš‘. Na to jsem jí už nic neodpověděla, jen jsem jí v té ráně otočila nožem. Pak už byla mrtvá,“ popsala hrůzný čin Drahomíra J. na policii.

V pondělí u soudu odmítla vypovídat. Pouze se omluvila dcerám zavražděné, které soud s vražedkyní své matky sledovaly, a také svým rodičům a dětem.

Po činu pak Drahomíra J. vzala z peněženky své mrtvé kamarádky platební kartu. Znala PIN, v panice ale zazmatkovala a u bankomatu zadala špatné pořadí čísel. „Zkoušela jsem pak různé varianty, ale peníze se mi vybrat nepodařilo,“ přiznala. Nůž a platební kartu zahodila do popelnice.

U soudu seděla Drahomíra J., které hrozí až 20 let vězení nebo i výjimečný trest, netečně, s hlavou skloněnou, občas se podívala na hodinky na zápěstí, jako by ji jednání nudilo. Žádné pohnutí se z její tváře nedalo vyčíst. Hlavní líčení pokračuje ve středu. Mohl by už padnout rozsudek.

 

venxa ( 16. listopadu 2015 18:34 )

Ty blby vemeno zumpa je akorad vase zkorumpovany Cesko prolezle komunistickymi zmetky jako ty.

bum-bec-bum ( 16. listopadu 2015 17:40 )

Paní si nadělala dluhy, protože to co dostane prostě nemůže stačit. Je hnus co udělala, něco takového se nedá chápat, ale kdo ji k tomu dohnal je stát. Tyhle invalidníá důchody nestačí na nic. Není divu, že je to tady semej bezdomovec. Ty prostě nemáš ani ponětí, ale pindáš. Zalez a zůstań si v tý Kanadě i s těmi tvými radami.

bum-bec-bum ( 16. listopadu 2015 17:34 )

O tom jak se lidé chovají? Víš vůbec kolik taková matka dostane na měsíc? To nestačí ani na týden. V Česku se máš jen když jsi zdravá a dřeš od nevidím do nevidím. A jak by se asi měla hcovat. Ano, přeskočilo ji, nevěděla jak dál, prostě hrúzný čin. Ale odkud tohle přišlo si nebudeme nalhávat, právě z USA. Tam se lidé pomalu a jistě postřílejí navzájem, nepotřebují teroristy ani válku. Tyhle hnusy se sem dotáhly právě z Ameriky do Evropy, tak bych na tvém místě byla potichu. Pokud vím, tak bydlíš v Kanadě, stejná žumpa jako USA.

anka ( 16. listopadu 2015 14:58 )

Rekla bych ze ten kapitalismus v cesku a jinde neni ani tak o vysi duchodu, ale o tom jak se lide chovaji.

sores ( 16. listopadu 2015 14:38 )

Ano i to přinesl kapitalismus po kterém češi šíleně prahly a záviděly sousedům za hranicemi!Jenže tam je jiný a budoval se od konce války u nás je to jen slabá napodobenina.Proto němci mají důchody 40 tis. a průměrný plat má němec 112 tisíc.Tam se vzájemě vraždit nemusí ani dělat sebevraždy jako u nás. Hnus co se u nás děje, proto také uprchlíci u nás nechtějí být,táhnou do vyspělého státu, že by šly z žebroty do žebroty.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání