Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Německá policie objasnila 28 let starou vraždu. Vrah se skrýval v Praze!

Nádraží Bahnhof Zoo v Berlíně
Nádraží Bahnhof Zoo v Berlíně  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
12. listopadu 2015
21:23

Německá policie je přesvědčena, že po 28 letech objasnila vraždu spáchanou v Berlíně. Podezřelý byl zadržen v Praze a vydán do Německa, uvedla dnes podle agentury DPA německá policie.

Vražda se udála v únoru 1987 v někdejším západním Berlíně. Obětí byl jistý 47letý muž, který se tehdy pohyboval mezi homosexuály na nechvalně známém berlínském nádraží Bahnhof Zoo. Tam se také seznámil s mladíkem, kterého podle svědků pozval k sobě domů.

Tehdy byl muž spatřen naposledy živý, krátce poté byl ve svém bytě nalezen mrtvý. Policie tehdy zajistila řadu stop, na základě svědků sestavila i identikit podezřelého mladíka, nikdy se jí ho ale nepodařilo najít. V roce 2003 učinila policie pokrok, když se jí podařilo sestavit DNA profil podezřelého, ale následné pátrání v genetické databance bylo opět neúspěšné.

Zvrat nastal až loni, kdy pražská ústředna Interpolu ohlásila shodu u jistého Srba, který v české metropoli žil. Na základě evropského zatykače čeští policisté muže letos v září zadrželi a o měsíc později ho Česko vydalo do Německa. Tamní policie nyní hledá svědky, kteří Srba již v době vraždy znali. Pátrají také po tom, kdo od něj odkoupil videokameru, kterou podle policie v bytě své oběti ukradl.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání