Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kdo způsobil popáleniny sedmileté holčičce z Klatov? Rodiny se navzájem obviňují

Kdo způsobil popáleniny sedmileté holčičce z Klatov? Rodiny se navzájem obviňují. (ilustrační foto)
Kdo způsobil popáleniny sedmileté holčičce z Klatov? Rodiny se navzájem obviňují. (ilustrační foto)  (Autor: Petr Merta)
Autor: dce - 
11. listopadu 2015
20:09

Už tři měsíce trvá spor mezi dvěma sociálně slabými rodinami z Klatov. Začátkem srpna totiž na dětském hřišti na sedmileté holčičce vzplály šaty a plameny jí způsobily bolestivá poranění. Původně byl za viníka označen čtyřletý chlapeček, který po dívence házel zapálené sirky. Jenže...

Jenže žalobě chybí důkazy.Z provedeného šetření nelze jednoznačně dovodit, že ke vzplanutí oděvu došlo jednáním nezletilého chlapce,“ prohlásila podle serveru novinky.cz šéfka klatovského státního zastupitelství Jiřina Vítovcová. 

Policisté tak musí případ dál šetřit. Celá událost se odehrála už 7. srpna – dívenka si hrála se dvěma chlapci na hřišti v dřevěné prolézačce. Po chvíli si rodiče všimli, že běží k nim a hoří na ní šaty. Dívenka vypověděla, že viděla, jak po ní čtyřletý chlapec hází zapálené sirky.

Dva chlapci ale tvrdili, že dívenka se zapálila, když si zapalovačem pokoušela zapálit zbytky cigaret, které našla na hřišti, a plánovala je kouřit. Pro celý případ chybí další svědci, kdo je viník, se tedy bude zjišťovat jen těžko.

A mezi rodinami to vře – navzájem se obviňují. Žalobkyně navíc policistům vytkla, že se nezabývali otázkou trestní odpovědnosti rodičů.

panatov ( 11. listopadu 2015 20:33 )

To by mne fakt zajímalo, jací rodiče nechají děti se zápalkami, nebo se " zapíkem ". Asi nemusím moc přemýšlet ......

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání