Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Knihovnici zavraždili, žena starostky utrpěla šok: 150 tisíc odškodného pro pozůstalé i pro ni

Podezřelý z vraždy knihovnice v Horní Bříze se léčil na psychiatrii.
Podezřelý z vraždy knihovnice v Horní Bříze se léčil na psychiatrii.  (Autor: Foto Blesk - Zbyněk Schnapka, Facebook)
Autor: zb, dce - 
10. listopadu 2015
16:57

Neuvěřitelné! Asi jen tak se dá popsat rozhodnutí, dle kterého dostanou pozůstalí po zavražděné knihovnici z Horní Břízy stejnou částku odškodného jako manželka starosty, která byla v době útoku ve vedlejší místnosti. Prý prodělala psychickou újmu!

Částku 150 tisíc korun dostanou jako odškodnění od města Horní Bříza rodiče, kterým Vlastislav A. (29) zavraždil v městské knihovně dceru Hanu B. (+27). Stejnou částku ale překvapivě dostane i manželka starosty Bohumíra Šedivcová (58).

Ta byla v době, kdy vrah bodal do dívčina těla, ve vedlejší místnosti a vůbec s útočníkem nepřišla do styku. „Je v pořádku, že peníze dostanou pozůstalí. Ale nesouhlasím s tím, aby stejnou částku obdržela i paní starostová. Její manžel nám řekl, že pořád marodí a bere jen pár procent ze mzdy, protože utrpěla psychickou újmu,“ říká zastupitel Jan Seko.

„Také tvrdili, že v Uherském Brodě (pozn. redakce – vrah postřílel 8 lidí) město pozůstalé odškodnilo. Ale ne ty, kteří stačili před vrahem utéci. Stejně je to i s ženou starosty. Peníze pro ni jsou nemorální,“ řekl zastupitel Jan Seko. Starosta Vojtěch Šedivec nezvedal telefon.

nojasne ( 11. listopadu 2015 02:00 )

No a z toho má ta stará škeble tu psychickou újmu.

toriaya ( 10. listopadu 2015 22:45 )

nadpis + lnk: ....žena starostky.... jste si tím jistí?

majojo ( 10. listopadu 2015 19:20 )

Že se pan stafrosta nestydí! To mu snad musel poradit Tonda Blaník. A ti jeho přizdisráči v zastupitelstvu mu to bez mrknutí oka odsouhlasí! Být pozůstalými po té zavražděné, tak ty prachy pdmítnu,. Ať si je ta paní starostová sežere všechny a chcípne na to.

verka1 ( 10. listopadu 2015 19:01 )

už to bude 26 let

honza54.. ( 10. listopadu 2015 18:56 )

pravda a láska vítězí

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání