Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policista v Olomouci zabil schizofrenika: Nepřežil útok paralyzérem

K úmrtí agresivního pacienta došlo v olomoucké nemocnici.
K úmrtí agresivního pacienta došlo v olomoucké nemocnici.  (Autor: Blesk - Pavel Ryšlink)
Autor: rys, shp - 
6. listopadu 2015
10:34

V Olomouci přijali ve čtvrtek do nemocnice velmi agresivního pacienta se schizofrenií, který dělal problémy už při převozu. Napadl saniťáka a s násilím nepřestal ani ve špitále v pátek ráno. Ostraha na něj musela nakonec zavolat policii. Když se ale násilníka snažili policisté zpacifikovat, zemřel.

Muž poté, co ho přivezli do nemocnice, začal demolovat nemocniční vybavení. Dostal uklidňovací injekci, ale ta příliš nezabrala a agresivní byl dál. Ochranka nemocnice na schizofrenika nestačila, a tak na něj přivolala policii. Ani to ale muže nezastavilo.

Rvát se chtěl dál, a tak jeden z ochránců zákona vytáhl podle informací Blesk.cz paralyzér nebo taser a muže s ním zasáhl. Po probití elektřinou však muž, kterému zdravotníci podali uklidňující léky, náhle zemřel. Oživit se ho už nepodařilo.

K úmrtí pacienta při zákroku došlo, bližší informace sdělit zatím bohužel nemohu. Příčinu úmrtí určí až nařízená pitva,“ řekla Blesk.cz Jitka Dolejšová, mluvčí olomoucké policie. Je možné, že fatální se pro schizofrenika stala kombinace zásahu paralyzérem a uklidňovací léky v těle.

jaenginka ( 8. listopadu 2015 17:01 )

Nevim, kolik Vam je let a jestli mate deti. Schizofrenie se projevuje nejcasteji do 25. roku veku. A ac bych Vam to neprala, pokud se tato nemoc objevi u vaseho ditete, zavrete ho na zbytek zivota do ustavu nebo nedej boze pozadate o eutanazii? Pokud se takovy lide leci muzou chodit do prace, mit deti a zit jako "normalni" lide. Urcite i ve vasem okoli ziji a Vy o tom ani nevite, protoze na cele to napsane nemaji.

jaenginka ( 8. listopadu 2015 12:16 )

 Nesmite hazet vsechny schizofreniky do jednoho pytle. Pokud se nekde objevi titulek " Agresivni schizofrenik...", "Schizofrenik napadl...", " Schizofrenik zabil...", nikde nedoplni, ze v naproste vetsine je to NELECENY schizofrenik. To znamena, ze nema nahled na svou nemoc, nedochazi k psychiatrovi a hlavne nebere leky! Muj onanzel touto nemoci trpi ale kazdy mesic dochazi k psychiatrovi, bere leky a kdyz citi, ze by to doma nezvladl, necha se hospitalizovat. Za tech 6, co se zname byl hospitalizovan minimalne 5x a nikdy nebyl agresivni a nikomu by neublizil. Proto mezi jednotlivymi nemocnymi je treba rozlisovat. V republice zije tisice schizofreniku, o kterych nikdo, kteri nedelaji problemy. V novinach se doctete pouze o jednotlivcich. Proto nikde nepiste, ze by meli byt vsichni utraceni.

kdoasi ( 7. listopadu 2015 08:09 )

Divná statistika. Chybí vám tam minimálně kromě Orlové ještě Heidinger...co mi paměť sahá. A určitě bych našla další.

rosella ( 6. listopadu 2015 18:15 )

Berte to jako dobrou radu, bylo by lepší naučit se toleranci k ostatním místo šíření nenávisti a zla. I nemocní lidé mají právo žít.

rosella ( 6. listopadu 2015 17:43 )

Upřímně, je mi Vás líto, nevím z čeho pramení Vaše nenávist a sklony k haló efektu, ale předtím než něco takového napíšete by bylo jednoznačně dobré znát fakta:" Dle údajů Policie ČR bylo v roce 2014 v ČR spácháno 160 vražd a pouze jedné z nich se dopustila pachatelka pod vlivem závažné duševní poruchy. Ostatních 159 pachatelů žádnou duševní nemocí netrpělo." Každý ať si udělá obrázek...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání