Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dva muži přepadli pražského pizzaře: Když jim nedal peníze, unesli ho!

Autor: dce, dm - 
3. listopadu 2015
11:37

Otřesný případ se odehrál v Praze v půlce srpna. Dva muži tu přepadli zaměstnance malé pizzerie a požadovali jeho tržbu. Když jim ji odmítl vydat, zbili ho, naložili do auta a několik hodin ho vozili po Praze. Pizzaři se podařilo uniknout jen díky jejich nepozornosti.

Italského zaměstnance pizzerie přepadli dva ozbrojení muži v noci z 20. na 21. srpna letošního roku, podle přepadeného bylo krátce před půlnocí. Zaměstnanec akorát zavíral stánek v Limuzské ulici na Praze 10 a chtěl tržbu odnést do nedaleké garáže, kde měl trezor, když ho přepadli dva muži. Jeden měl pistoli, druhý paralyzér!

„Byl zezadu napaden dvěma muži, kteří ho mlátili do hlavy, když následně poškozený upadl na zem, tak ho kopali do celého těla a požadovali po něm vydání finanční hotovosti, která byla v tom trezoru. Toto poškozený odmítal, takže pachatelé pokračovali v bití a jeden z nich vytáhl pistoli stříbrné barvy, kterou mu vyhrožoval. Poškozený přesto finanční hotovost nevydal,“ řekl Blesk.cz jeden z vyšetřujících kriminalistů.

Video Dva muži přepadli pražského pizzaře: Když jim nedal peníze, unesli ho! - David Malik
Video se připravuje ...

Dvojice mužů napadeného poté spoutala plastovými pouty na rukou i nohou a naložila ho do kufru modrého vozu. Asi hodinu ho podle kriminalisty vozili po Praze, pak ho přeložili do jiného auta – to bylo větší a asi stříbrné.

„Dojeli před jeho bydliště, klíči si otevřeli a tam chvíli šmejdili. Zde je vyrušila přítelkyně poškozeného, a tak odešli. Poškozenému se podařilo mezitím vyprostit z pout, a když jeden z pachatelů otevíral kufr, tak poškozený z kufru vyskočil a začal je bít výstražným trojúhelníkem, který našel ve výbavě vozidla,“ dodal kriminalista.

Unesenému pizzaři se nakonec podařilo utéct. Policisté pravděpodobnou totožnost obou útočníků znají. Teď díky identikitům, které se podařilo sestavit na základě výpovědi napadeného, žádají o pomoc veřejnost – zejména případné svědky, kteří se mají ozvat na linku 158.

inqizitor ( 3. listopadu 2015 12:42 )

Ani se nedivim, že si ho někdo vybral za cíl, dělá to tam dost nešťastně.

ruudazvostravy ( 3. listopadu 2015 12:15 )

 Že unesly pycaře?A co jesy ho taki přy tom kapku pycly?

moiaza ( 3. listopadu 2015 12:12 )

 Havlovy děti. Více není k tomu co dodat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání