Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mám ve studni podnájemníka, smál se obžalovaný. Našli tam kostru jeho kamaráda

Autor: ljš - 
2. listopadu 2015
10:29

Tři roky měl mrtvolu ve studni a teď to prasklo! Krajský soud ve Zlíně začal projednávat vraždu, která se stala začátkem roku 2012 v obci Honětice na Kroměřížsku. Čtyřicetiletého muže podle obžaloby ubil štípacím kladivem o rok mladší Oldřich N. Kosterní pozůstatky oběti se našly až letos ve studni domu, ve kterém žil obžalovaný se svou družkou. Muž, jemuž hrozí až 20 let, vinu odmítá.

Podle státního zástupce Lea Foltýna spolu Oldřich N., jeho družka a zmíněný muž, který se později stal obětí, popíjeli. Poškozený při tom údajně dělal oplzlé sexuální návrhy přítelkyni obžalovaného. Ten následně podle obžaloby šel pro kladivo, kterým podle Foltýna nejméně jednou udeřil svou oběť do hlavy. Muž na místě zemřel. Vrah pak údajně jeho tělo odtáhl a hodil do studny.

Tělo bylo nalezeno až letos v březnu poté, co na čin upozornil známý Oldřicha N., jemuž se muž údajně s činem pochlubil. Obžalovaný dnes u soudu odmítl vypovídat a odkázal na své výpovědi na policii. „To, co je uvedeno v usnesení o trestním stíhání, je lží,“ hájil se. Uvedl, že nikoho nezabil. Nález kosterních pozůstatků ve studni u domu, kde dříve žil, prý nechápe.

Vodu ze studny prý používali, když netekla voda z vodovodu. Betonový kryt údajně neodkrýval a dovnitř studny nelezl. Podle svědka Tomáše K., který se účastnil společných pitek, je obžalovaný „hodný kluk, co by neublížil ani mouše“. Při pitkách se ale prý chlubil tím, že „má ve studni podnájemníka“. „Bral jsem to jako vtip,“ uvedl svědek.

Bývalá přítelkyně obžalovaného ale u soudu celý čin popsala. "Viděla jsem, jak souseda ubil kalačem (sekerou na štípání dříví)," řekla. Podle ní reagoval žárlivě na to, že jí poškozený dělal sexuální návrhy. Muž údajně dostal ránu do hlavy a pak Oldřích N. tělo odtáhl do kůlny. Jak se dostalo do studny, prý žena neviděla. Čin neoznámila ze strachu před přítelem. "Řekl mi, že jestli budu mluvit, půjdu prý tam, kde je on," doplnila svědkyně.

Obžalovaný její slova odmítl. "Všechno si vymyslela," tvrdil. Popřel také, že by hovořil před kamarády o údajném "nájemníkovi ve studni".

Mladý pár, který od obžalovaného dům koupil, nalezl při čištění studny pozůstatky i věci zemřelého. Tomáš S. si prý myslel, že kosti, které z oblečení zaneřáděného sedimenty vypadly, byly lidské. "Všichni ostatní ale říkali, že to byla zřejmě nějaká srnka, tak vše skončilo v kontejneru," uvedl. Naštěstí ve stejné době dostala policie tip od jiného svědka, a tak se kriminalistům podařilo důkazy z ještě nevyvezeného kontejneru zajistit.

frantacizek ( 2. listopadu 2015 12:57 )

 no tomu dají ti bulvární televizní neandrtálci z TV Prima nebo Nova reality show

clarabella ( 2. listopadu 2015 12:21 )

 Co ma vzrůst společného s tím činem? Podle me se proste ozral, chlap mu vrkal do baby, tak ho něčím přetáhl. Víc bych v tom nehledala.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání