Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tragická nehoda u Přerova: Cyklista po srážce s autem zemřel v nemocnici

Cyklista po srážce s osobním vozem zemřel v nemocnici. (ilustrační foto)
Cyklista po srážce s osobním vozem zemřel v nemocnici. (ilustrační foto)  (Autor: Shutterstock)
Autor: ČTK - 
1. listopadu 2015
09:32

Vážným zraněním podlehl v sobotu večer devětačtyřicetiletý cyklista, kterého ten den odpoledne srazilo u Přerova osobní auto. ČTK to dnes řekl policejní mluvčí Josef Bednařík.

Z místa nehody muže v bezvědomí a s mnohačetnými těžkými zraněními převezl vrtulník do olomoucké fakultní nemocnice, tam však večer zemřel. Osobní vůz řídil šestatřicetiletý muž, kromě zemřelého muže narazil také do druhé cyklistky i do automobilu jedoucího před ním.

Jeho řidička i cyklistka však vyvázly jen s lehkým zraněním. Okolnosti nehody policie prošetřuje, alkohol u řidiče, řidičky a cyklistky policie nezjistila, u zemřelého bude nařízena soudní pitva.

„Pětapadesátiletá řidička osobního vozidla předjížděla v kopci dva cyklisty, devětačtyřicetiletého muže a osmačtyřicetiletou ženu. Při tomto manévru je dojelo další vozidlo značky Mercedes, které řídil šestatřicetiletý muž. Řidič mercedesu pravděpodobně přehlédl oba cyklisty, do kterých narazil,“ uvedl Bednařík. Následně řidič narazil i do auta před sebou.

Řidič vozu, který zřejmě nehodu zavinil, zraněn nebyl. Počet obětí dopravních nehod v Olomouckém kraji je podle Bednaříka letos vysoký, zemřelo již více než 30 osob. Loni na silnicích kraje zemřelo 28 lidí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání