Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Učitel páté třídy obchodoval s drogami: Sedí ve vazbě, zastupitelem ale zůstává

Marcel Cichý sedí ve vazbě kvůli obchodu s drogami.
Marcel Cichý sedí ve vazbě kvůli obchodu s drogami.  (Autor: archiv sdružení Společně pro Trmice)
Autor: ljš - 
30. října 2015
17:56

Z takového pana učitele asi rodiče jeho žáků radost neměli. Na třídního trmických páťáků, Marcela Cichého, totiž prasklo, že kšeftuje s drogami. Skončil sice ve vazbě, funkce v městském zastupitelstvu se ale drží zuby nehty.

Cichý byl zatčen spolu s dalšími třemi kumpány, z nichž jeden je Slovák. Všichni působili především na Ústecku, kde prodávali pervitin a marihuanu.

Učitel a zastupitel se účastnil jen jednoho obchodu s marihuanou, přesto skončil za mřížemi, kde s obavami čeká na soud. „Obviněný nabídl prostřednictvím SMS k prodeji sušenou drť rostliny konopí – marihuanu – a následně domluvil možnost obchodu,“ píše se podle serveru iDnes.cz v obžalobě, kterou již státní zástupkyně podala k soudu.

Cichému hrozí za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými látkami 10 až 18 let vězení a starostka Trmic by byla proto ráda, kdyby se vzdal mandátu zastupitele, který stejně nemůže z vazby vykonávat. Jeho spolustraníci však stále věří, že je nevinný, a k odstoupení ho proto zřejmě netlačí.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání