Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Krejčíř se dozví trest až v listopadu: V soudní síni se kontrolovala voda i tužky

Autor: ljš, ČTK - 
28. října 2015
13:45

S hlavou v dlaních se Radovan Krejčíř dozvěděl, že jeho případ bude znovu odročen. Vynesení trestu v případu, v němž byl spolu s dalšími pěti osobami v srpnu uznán vinným z únosu, pokusu o vraždu a pokusu o přechovávání drog, bylo stanoveno na listopad.

Soudce Colin Lamont řekl, že jde o poslední odročení a že žádné další už nepřipustí. Jihoafrický server eNCA napsal, že příští stání se bude konat 17. listopadu a o že trestu musí být rozhodnuto mezi 17. a 19. listopadem.

V procesu jde o únos a mučení Bhekiho Lukheleho, bratra drogového dealera, který zmizel i s 25 kilogramy pervitinu určeného pro Krejčíře. Je to první odsouzení Krejčíře v JAR, kde je obžalován v několika různých případech, v nichž jde mimo jiné o vraždy.

V soudní síni byla zpřísněna bezpečnostní opatření, protože Krejčíř chce podle jihoafrické policie z vězení uprchnout. Minulý víkend zachytili ve věznici telefon, který se ke Krejčířovi pokusila dostat žena, která ho přišla navštívit. Telefon byl skrytý v podrážce bot, které mu přinesla, a začal zvonit během návštěvy.

V soudní síni se dnes kontrolovala voda i tužky a některé servery přinesly záběry, na nichž si Krejčíř, sedící vedle zbývajících obžalovaných, drží hlavu v dlaních. V soudní síni se nesměly používat laptopy ani telefony, příbuzní nesměli s obžalovanými v soudní síni hovořit.

Krejčíř žije v JAR od roku 2007. Přesídlil tam ze Seychel, kam utekl o dva roky dříve před policejním vyšetřováním v Česku. V Jihoafrické republice, kde je spojován s řadou zločinů, požádal o azyl, což ale komplikuje českou žádost o jeho vydání. Až do vyřešení azylového řízení totiž nemůže být kvůli uprchlickému statusu deportován. Ve vlasti byl mezitím odsouzen k 10,5 roku vězení za více než půlmiliardový daňový únik.

308win ( 28. října 2015 14:28 )

No jo další Kontroverzní podnikatel

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání