Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Pošťák přejel na Klatovsku malé dítě: Zachránila ho přilba

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ljš - 
26. října 2015
13:30

Jen kousek od tragédie! Třiačtyřicetiletý pošťák přejel v Horažďovicích na Klatovsku při couvání malé dítě. Zjistil to navíc, až když se dítě objevilo před autem. Chlapeček přežil zřejmě jen díky tomu, že měl na hlavě přilbu.

Řidič vjel do slepé ulice, odkud po doručení zásilky začal couvat zpátky. Když se podíval před vozidlo, uviděl ležet na silnici dítě. Uvědomil si, že chlapce zřejmě porazil.

Dvouletý chlapeček po nehodě skončil pod podvozkem auta. „Kola jej naštěstí minula. Navíc měl cyklistickou přilbu, která ho zřejmě ochránila před zraněním hlavy," uvedla policejní mluvčí Dana Ladmanová. Podle deníku Právo utrpělo dítě „jen“ zlomeninu předloktí.

Na místo rychle přispěchal otec chlapečka. Zraněné dítě naložili do dodávky a odvezli ho na pohotovost. U pošťáka byla posléze provedena dechová zkouška, jejíž výsledek byl negativní. „Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření z přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti a veškeré okolnosti dopravní nehody jsou předmětem dalšího prověřování,“ dodala mluvčí.

 

milithmad ( 27. října 2015 08:23 )

 Rodiče dostali druhou šanci. Snad si budou ten svůj poklad lépe hlídat. Chudák malinkej. Já mám šestiletého a i když mu důvěřuju, že by sám do vozovky nevstoupil, stejně ho hlídám, jako oko v hlavě. Ve dvou letech uvidí pejska a jde za nim silnice nesilnice.

dopdel ( 26. října 2015 14:54 )

Co dělal dvouletý chlapec sám na ulici?? Chudák pošťák.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání