Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pražský právník dostal poštou ruku! Kvůli podvodu, který odhalil?

Autor: ljš - 
26. října 2015
12:38

Obyčejný poštovní balíček ho vyděsil k smrti! Právník z Prahy v něm totiž našel cosi, co vypadalo jako useknutá lidská ruka. Kriminalisté nyní pátrají po totožnosti žen, které zásilku přinesly na poštu.

Balíček s rukou v gumové rukavici obloženou mechem muž obdržel 5. října a okamžitě zalarmoval policii. „Obsah balíčku neprodleně po oznámení ohledal výjezdový lékař. Ten pak konstatoval, že se nejedná o tkáň lidskou, nýbrž zvířecí. Následovalo tedy fyzické rozebrání rukavice kriminalistickým technikem, díky čemuž bylo zřejmé, že jde o tkáň vepřovou,“ vysvětlil policejní mluvčí Tomáš Hulan.

I přes to ale berou kriminalisté případ velmi vážně a celou událost vyšetřují jako podezření z trestného činu nebezpečné vyhrožování. „Adresát je totiž člověk, který v rámci své činnosti odhalil, že je jeden z jeho klientů, jakožto majitel soukromé společnosti okrádán firmou, která mu poskytuje externí služby. Na tuto skutečnost majitele upozornil a ten okamžitě ukončil s předmětnou společností spolupráci. A co víc, poškozený požaduje vrácení peněz, o které byl ošizen, potažmo možná dokonce okraden, jedná se o částku v řádu několika milionů,“ vysvětlil mluvčí.

Kriminalisté se proto domnívají, že vydírání s tím může souviset. Už se jim podařilo zjistit, že balíček byl odeslán z pošty ve Zlíně, kde kamery zachytily dvojici žen, která jej přišla podat. „Kriminalisté proto touto cestou prosí širokou veřejnost o pomoc při ztotožnění oněch žen, které zásilku na poštu podaly. Pokud byste kdokoliv znal jejich identitu, potažmo místo jejich trvalého, nebo přechodného bydliště, předejte prosím tyto informace na linku 158,“ žádá Hulan.

Video Muž dostal poštou useknutou ruku. - David Malík, Lucie Šulcová
Video se připravuje ...

honza54.. ( 26. října 2015 15:27 )

jestli mu ji neposlal soudruh Ivan Langer, ten už má zkušenosti z doby, kdy politikům rozesílal v obálkách náboje

abaron ( 26. října 2015 14:00 )

krávy nebeský zbytočné komplikácie s políciou

308win ( 26. října 2015 13:57 )

Ruku a nebo imitaci vytvořenou vyšetřovaví rukavicí a kouskem vepříka co pisálku, vím kdy jste napsali imitaci tak by to nevypadalo tak dramaticky

najka ( 26. října 2015 13:16 )

Hm. to nebude asi těžké zjistit odesílatele! Vlastně, měli kliku, že fungovaly na poště kamery. V jiném městě zlínského kraje, jsem zapomněla peněženku na přepážce, a když jsem se pro ni během chvilky vrátila, tak mi ji poštovní úřednice vydala, ale bez peněz!!! Po nahlášení na policii, jsem chtěla záběr z kamery, ale smůla, velká smůla, prý kamery nejsou stále zapnuté!!!!! Asi by je chtělo prověřit podobným kouskem!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání