Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Znásilňovač běžkyň z Vonoklas dostal sedm let! U soudu se hájil, že ženy s ním šly dobrovolně

Autor: lm - 
23. října 2015
18:47

Postrach běžkyň z Vonoklas už je za mřížemi! Pětadvacetiletý Marek Marcinko  mezi loňským říjnem a letošním květnem zaútočil na tři ženy, dvě poté znásilnil. Soud ho za to poslal na sedm let za mříže. Rozsudek je pravomocný.

Na první dívku Marcinko zaútočil loni v říjnu. „Byl slunečný den, koukal jsem se doma na film se Sylvestrem Stallonem. Nudil jsem se, tak jsem si řekl, že si půjdu zaběhat,“ zaznělo podle serveru Novinky u soudu. Marcinko si v lese vyhlédl dívku, chvíli s ní běžel a posléze na ni zaútočil. Napadené se ale podařilo násilníkovi utéct.

Letos v dubnu se Marcinko odhodlal k dalšímu útoku. „Byl jsem doma, koukal jsem se na seriál Lovci duchů a řekl jsem si, že si půjdu zaběhat,“ popsal u soudu. Tentokrát si vyhlídl asi 45letou běžkyni, kterou napadl a znásilnil. Marcinko u soudu vypověděl, že žena s ním šla dobrovolně, ta to ale při výslechu razantně popřela a uvedla, že jí násilník vyhrožoval nožem. Soud se k její verzi přiklonil, protože nebyl důvod jí nevěřit.

Naposledy Marcinko zaútočil v květnu. „Byl jsem doma, hrál jsem hry a nudil jsem se. Tak jsem si řekl, že si půjdu zaběhat. Napadlo mě, že když to vyšlo s tou starší paní, tak že to zkusím ještě jednou,” uvedl násilník. Marcinko tentokrát napadl mladou dívku, od které si vynutil orální sex a znásilnil ji. Poté s ní šel asi pět kilometrů po polní cestě, než ji znovu znásilnil. Marcinko u soudu trval na tom, že dívka s ním šla dobrovolně za peníze. Oběť ale policistům vypověděla, že ji Marcinko vyhrožoval s nožem v ruce zabitím. „Snažila jsem se podvolit co nejvíc, abych to měla za sebou,“ uvedla dívka.

Muž měl potíže se zákonem už v minulosti, a to kvůli nebezpečnému vyhrožování a násilným a majetkovým trestným činům. Podle znalců trpí patologickou sexuální agresivitou. Soud mu proto uložil ochrannou ústavní léčbu. Marcinko se vzdal práva na odvolání.

defakto ( 24. října 2015 14:25 )

... té se to zalíbilo a chtěla ještě přídavek .

naidka ( 24. října 2015 07:54 )

Hlavní viník je televize, přece. Dává tak nudné pořady, že se MLADÍK při jejím sledování začal nudit, šel si zaběhat a přitom... Ještě štěstí, že nechodil do nudné práce.

bezdrat ( 24. října 2015 01:40 )

done padre , už jen nick mluví za tebe , bláboly z Bohnic ti nejdou

donpadre ( 24. října 2015 00:11 )

 Skoda ze neznasilnil tu devku Sabatovou a bastardy Dienstbiera s Kocabem aby vedeli co jsou tyhle podlidi zac!Jak si to jeste dlouho nechame libit?Tahle havet patri do koncentraku!Jeden pan to myslel moc dobre,skoda ze valka netrvala o par let dele!

308win ( 23. října 2015 22:26 )

No fuuuj tak to bych nepřál nikomu už jen ta představa tý špí šabatky fuj a o dalším radši ani nemluvím

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání