Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Tajemný dobrodinec poslal starostovi Pelhřimova 11 tisíc: Zaplatí obědy dětem

Autor: Jiří Čada, ljš - 
23. října 2015
17:10

To se jen tak nevidí! Starosta Pelhřimova dostal obálku s jedenácti tisíci, nebyl to ale úplatek. Neznámý sponzor peníze poslal, aby je vedení města rozdělilo mezi potřebné. Tři školačky z ekonomicky slabších rodin tak budou mít zaplacené obědy na celý školní rok. Dobrodinec si z neznámých důvodů nepřeje, aby byl identifikován.

„Byla právě porada vedení města, když kolegyně neoznačenou obálku se stručným vzkazem – pro p. starostu, přinesla,“ řekla Blesk.cz asistentka starosty Alexandra Knapová.

Přítomní v čele se starostou Františkem Kučerou byli v šoku, když se z obálky vysypalo 11 tisíc korun. „Dvě dvoutisícovky a zbytek v tisícikorunách. Také lístek napsaný tiskacím písmem se vzkazem pro potřebný tohoto města,“ citovala Knapová ze vzkazu, který město archivuje.

„To překvapení bylo skutečně velké.“ Rada města rozhodla, že peníze využijeme ve prospěch sociálně slabších rodin,“ oznámil Kučera. Peníze od neznámého dárce proto poputují na obědy tří malých školaček, které tak do konce školního roku budou mít zajištěné teplé jídlo.

„Tohle se tady ještě nikdy nestalo. Proto prostřednictvím Blesku město děkuje neznámému dárci,“ vzkázala Knapová.

oliiiii3 ( 24. října 2015 12:55 )

Je to smutny ale je hodne chudych lidi, proc jim neponuze stat, a bezence to by se podelali ale nasinec je jim lhostejny.Proc by měli davat uprchlikum 25 000 kc, jde to zase s nasich dani. At daji ty jejich mozky dohromady a zacnou taky něco poradnyho delat. A když ten mozek nemaji at to vymeni.

lunatic ( 24. října 2015 06:15 )

Logickou otázkou však zůstává,jakou mají takoví rodiče motivaci ke zplození potomků?

lunatic ( 24. října 2015 06:13 )

Do krimi rubriky to zařadili zřejmě proto,že si nepřejí již recidivu ,jinak by to za 12 tisíc oznámili celostránkovým inzerátem v novinách,jako příklad,jenž je hoden následování

anka ( 23. října 2015 17:35 )

 Sice nevim proc je v to v krimi rubrice, ale je to moc pekny cin od neznameho darce.

mesalina ( 23. října 2015 17:29 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání