Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Policisté chytili vykrádače aut v Praze přímo při činu: Sháněl peníze na drogy

Autor: dce - 
19. října 2015
12:18

Při rutinní obhlídce si strážníci Městské policie Praha všimli podezřelého muže, který si zjevně vyhlížel kořist na jednom parkovišti. Nakonec chytili přímo při činu jeho komplice a později zjistili, že muž chtěl ukrást navigaci, aby měl na drogy, na kterých je těžce závislý.

Brzy ráno v neděli si policisté na parkovišti na Rajské zahradě všimli podezřelého individua s černo-červeným batohem, který si zjevně vyhlížel kořist. „Strážníci se k němu potichu vydali, aby zjistili důvod jeho podezřelého chování. Když však procházeli kolem jednoho ze zaparkovaných vozidel, všimli si, jak se v něm mihotá slabé světlo. Na zemi ležely střepy,“ uvedla policejní mluvčí Irena Seifertová.

u vozidla si policisté všimli jiného muže, který byl rozbitým okénkem nahnutý dovnitř vozu, v ruce držel nůž! Policisté ho pomocí hmatů a chvatů zneškodnili, nůž mu vypáčili z ruky a zadrželi ho.

Video Policisté chytili vykrádače aut přímo při činu: Chtěl peníze na drogy. - Městská policie Praha
Video se připravuje ...

Muž neustále kolem sebe kopal a snažil se znovu postavit, proto mu byla nasazena navíc pouta. Při kontrole, zda u sebe nemá ještě další zbraň, u něj hlídka v kapsách nalezla kladívko na rozbíjení oken, šroubovák, malou příruční baterku a další nářadí vhodné pro vykrádání aut,“ prohlásila mluvčí.

Policisté pojali podezření, že muž s batohem, kterého viděli prve, by mohl být spolupachatel, prohledali tedy okolí, ale našli pouze batoh.Při čekání na republikové policisty se zadržený strážníkům přiznal, že chtěl z auta odcizit panel s navigací, protože nemá žádné peníze a je silně závislý na drogách,“ dodala Seifertová.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání