Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Odklízeč těla brutálně zavražděné Petry z Jihlavy bude na Vánoce možná doma!

Autor: dce - 
16. října 2015
17:17

Účastnil se vraždy a pomáhal s odklízením těla. Jakub Doležal, zvaný Odklízeč, dostal od soudu čtyři roky, ale už letos by byl na Vánoce rád doma. Podal si proto už před uplynutím poloviny trestu žádost o podmínečné propuštění.

Nejsou to ani dva roky, co byl Michal Kisiov, Tomáš Zavřel a Jakub Doležal odsouzeni za brutální vraždu a spolupachatelství. Doležal dostal nejpřísnější možný trest za svůj zločin – vrchní soud mu po odvolání trest ze dvou let zpřísnil na čtyři.

Doležal v březnu 2013 u brutální vraždy mladé Petry asistoval. Byl svědkem škrcení rukama, kabelem i páskem a otřesného dupání po těle dívky motorkářskými botami. Pak pomáhal při odklízení jejího těla a dalších stop. Petřino tělo bylo po několika dnech nalezeno na místní skládce.

Doležal už si žádost o podmínečné propuštění podal 31. března, ale rychle ji zase stáhl. 

„Současná právní úprava umožňuje podat si žádost o podmíněné propuštění na svobodu ještě před vypršením poloviny trestu. Jde o lidi, kteří jsou odsouzeni za přečin. Odsouzení ale musí splnit poměrně přísné podmínky. Například musí mít kladné hodnocení přímo od ředitele věznice,“ uvedl podle serveru Deník.cz advokát Jaroslav Homolka z Jihlavy, který Doležala u soudu obhajoval.

Proč Doležal svou žádost stáhl, není jisté – možné je, že nedostal kladné nebo vůbec žádné doporučení od ředitele věznice. Příští týden ale bude mít jeho žádost větší šanci na úspěch – stráví tedy Doležal Vánoce doma?

hofihofi ( 16. října 2015 23:33 )

A popalene dite s dozivotnimi nasledkly je nic pablbe.

hofihofi ( 16. října 2015 23:29 )

A kdo ti brani to ucinit sam posero co navadis jine? A co se stalo rodicum co nechali 15 letou holku trajdat po nocich?

moiaza ( 16. října 2015 22:28 )

Ještě se někdo diví, že kriminály u nás praskají ve švech? V takovém luxusu si žije jen málo lidí. Neplatí žádnou energii, nemusí pracovat, jídlo zdarma, neplatí daně a naopak vše mu hradí daňový poplatník. Kdo se z vás má tak luxusně?

mazelrozmazlenej ( 16. října 2015 20:22 )

Holka dostala to co hledala,nikdo v tom nebyl náhodou tohle je jen ukázka naší mládeže.

frantaklika ( 16. října 2015 20:10 )

Kajínek v podstatě odkrágroval dva zmr*dy, ten třetí se boužel otřepal, ale tady byla brutálně zamordována holka, skoro děcko a tenhle lulan se bude válet doma na kanapi a hulit trávu? Jděte s touto demokracii do ***e, chci tu zpátky totalitu!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání