Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Soudce v případu Lukáše Nečesaného prý navádí znalce: Rodina tvrdí, že jim přesně zadal výsledky posudku

Autor: dce - 
17. října 2015
05:00

V případu Lukáše Nečesaného vyšla najevo další věc, která značně podráží důvěryhodnost soudu. Podle všeho totiž soud zadal znalcům z oboru psychiatrie, klinické psychologie a duševní hygieny přesný výsledek jejich posudku!

Bylo 21. února 2013, když se podle obžaloby Lukáš Nečesaný měl pokusit o vraždu kadeřnice v Hořicích. Nečesaný od začátku svou vinu odmítá a i sama napadená dlouhou dobu Lukáše jako viníka zamítala. Nedávno ale změnila názor, Nečesaný je podle ní útočníkem.

Lukáš je od letošního května na svobodě, protože nejvyšší soud rozsudek zrušil. Teď ale všechny zúčastněné čeká obnovené řízení. A to znamená i nové posudky – jedním z nich má být i zpráva od znalce, který má určit, jestli je možné, aby si kadeřnice po tak dlouhé době vzpomněla.

Jenže soud zadal zadání posudku zcela špatně, a dokonce takovým způsobem, který odporuje zákonu. Proti tomu se Nečesaný pochopitelně ohradil. "... aby bylo prokázáno, že poškozená si skutečně uvedenou událost mohla vybavit na základě reportáže v televizi tak, jak uvádí, a to i s ohledem na časový odstup, který od předmětného jednání, které se mělo stát 21. 2. 2013, již uběhl (výpověď svědkyně byla učiněna dne 2. 9. 2015)," stojí ve stížnosti.

Nečesaný soudu vytýká, že oproti nařízení zákona nezadal znalci přesné otázky k posudku a v zadání navádí znalce pryč od objektivního výsledku. "Proč pan soudce nezadá nezávislé forenzní psychiatrické vyšetření u paní poškozené, jak bylo řečeno znalci u soudu a vymýšlí taková nestandardní zadání? Protože případ Lukáše již není o jeho nevině, která je nepochybná, ale o jiných aktérech této kauzy, kteří jsou za současný stav zodpovědní," napsal si Lukáš na svůj Facebook.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání