Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Matka vyrazila do hospody s tříměsíční dcerou: Skončila na záchytce

Autor: Jiří Čada, shp - 
16. října 2015
20:11

Personál jedné jihlavské restaurace si nedobrovolně vyzkoušel, jaké je to se stát se zaměstnanci jeslí. Museli se totiž postarat o teprve tříměsíční holčičku, se kterou vyrazila na tah její nezodpovědná matka (35). Ta se zpila do němoty a skončila na záchytce.

Nadměrným množstvím alkoholu řešila tíživou životní situaci v Jihlavě mladá žena. „Dorazila sem už v dopoledních hodinách s dítětem a několika kufry,“ řekl Blesku jeden ze svědků. Podle jeho slov se žena s dcerou vracely ze zahraničí. „Asi tam přišla do jiného stavu a patrně nevěděla, jak narození dítěte vysvětlí svým rodičům. Tak si přišla dát pár sklenek na kuráž,“ dodal svědek.

Žena se opila tak, že před jednou odpoledne už nebyla schopna chůze, natož pak pečovat o dítě,“ informovala Blesk mluvčí policie Jana Kroutilová. Když na místo dorazila policejní hlídka, žena se k mužům zákona chovala agresivně. „Převracela židle a snažila se odejít,“ zdůraznila mluvčí. Zatímco opilá žena putovala na záchytku, pro malou si do restaurace přijela hodně překvapená babička.

Video  Matka se zpila do němoty s tříměsíční dcerou.  - Jiří Čada
Video se připravuje ...

Dcera byla v bezpečí,“ hájila se včera ráno po 19 hodinách strávených na záchytce matka dítěte. „Znám svůj limit, někdo mi něco nasypal do pití,“ zdůrazňovala po propuštění žena. „Při vstupní prohlídce nadýchala 1,7 promile,“ uvedla mluvčí záchytné stanice Martin Málek.

Čísla zachycených žen skutečně hrozivě narůstají. Za poslední dva dny u nás přespalo hned pět žen,“ řekl mluvčí jihlavské záchytky Martin Málek. „V loňském roce naší záchytnou stanicí prošlo 147 žen. Letos jsme už na čísle 121. Většina žen končí v psychiatrické léčebně,“ zdůraznil Málek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání