Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Muž ujížděl policii s pervitinem, drogy měly hodnotu 10 milionů

Autor: mor - 
16. října 2015
12:15

Sportovní taška napěchovaná pervitinem. S takovýmto nákladem chtěl policii ujet Vietnamec (30). Nepodařilo se mu to.

Policisté chytili cizince během běžné silniční kontroly u Františkových Lázní. Když Vietnamec hlídku spatřil, zazmatkoval a snažil se jí ujet.

Čímž na sebe upozornil. Po dopadení našli policisté v jeho kufru neuvěřitelných deset kilo čistého pervitinu.

Jeho hodnota je asi 10 milionů korun. Muže jsme proto obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ říká policejní mluvčí Zuzana Týřová s tím, že mu za to hrozí až 12 let za mřížemi.

joun ( 16. října 2015 15:36 )

Pořád nerozumím jednomu, pokrytectví v ČR. Na jedné straně se kontrolují vietnamské večerky i samotní Vietnamci, přitom se všeobecně ví, že tady bohatnou většinou podvodně a večerky zakládají o překot, protože jim slouží jako pračky. Každé IČO se hodí. Příklad: na rohu v Panské ulici byla nějaký čas Žabka. Neuživila se a obchod zmizel. Pak tam krátký čas bylo cosi a hle, nedávno nová vietnamská večerka, alias potraviny, v této ulici už druhý vietnamský obchod. Jistě vydrží, přesto, že tam přijde pár zákazníků za den. V nedaleké Jindřišské ulici jsou aspoň dvě, další v Jeruzalemské, kde dlouhou dobu byl český obchůdek, nevadržel bez zákazníků. A tak bychom mohli jít centrem Prahy a všude je to obsazené Vietnamci. Jak je možné, že jejich nenavštěvované obchody prosperují? A že se o to státní orgány vůbec nezajímají? Přitom dost studentů si tam chodí pro drogy a je to všeobecně známé, nakonec jsou i volně k dostání na Václavském náměstí. Zajímavá je zpráva, že se situace drog bude řešit s Vietnamem a žádá se Německo o diplomatickou pomoc. Jak pokrytecké! Proč se někdo ze státních úředníků nevadá do velkých obchodních řetězců v Praze? Viděl by, jak si tam nakupují celé vietnamské rodiny značkové zboží. Kde na to berou, že?

krat5 ( 16. října 2015 13:40 )

Dokud Vietnamci prodávali ponožky, tak mi byli lhostejní, ale už mě opravdu začínají s.át.

moiaza ( 16. října 2015 13:20 )

 Nerozumím. To je jako moc, nebo málo? Jelikož kapitalistická česká havloidní republika je drogovou velmoci, nevím za jaké množství mám tento úlovek považovat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání