Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Policie pátrá po drzém zloději z posiloven. Zkulturnění těla zneužívá ke krádežím

Autor: bop - 
15. října 2015
22:27

Pražským policistům už nějaký čas přidělává vrásky jeden a ten samý muž. Pětatřicetiletý zloděj, který už byl v minulosti osmkrát trestán, se ale nedá lapit nijak snadno. Tento muž, který se měl provinit krádežemi, vloupáními, a navíc také paděláním platebních prostředků, se nikdy nezdržuje déle na jednom místě a žije po motelech a kamarádech.

Muž si obvykle vytipuje nějaké veřejné místo, například bazén, saunu nebo posilovnu, kde si lidé své věci musí odložit. Pak se vloupá do předem vytipovaných skříněk a beze studu si bere cizí věci. Lidé jsou podle policie často neopatrní a nechávají ve skříňkách věci vysoké hodnoty, například hodinky za několik set tisíc nebo podobně vysoké obnosy v hotovosti.

Zloděj bere kromě peněz, telefonů, šperků a platebních karet také oblečení. To potom používá pro vlastní potřebu nebo s dalšími věcmi rozprodává všude možně.

Tento muž je hledaný pro své zločiny již od počátku června. Podle vyšetřovatelů kradl nejdřív mnohem méně, v poslední době ale jeho činnost narůstá. Po vyhlášení pátrání v Praze se přesunul také do zbytku republiky, po které se trvale přesunuje a nezůstává na jednom místě.

Policisté prosí občany o pomoc a také je varují, aby si cenné věci lépe hlídali nebo si je ideálně na podobná místa vůbec nebrali s sebou. Pokud by kdokoliv znal jeho místo pobytu nebo pohybu, předejte prosím tyto indicie kriminalistům třetího oddělení prvního policejního obvodu prostřednictvím linky tísňového volání 158.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání