Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kolegyně se u soudu zastaly instruktora plavání nařčeného ze znásilnění

Kolegyně se u soudu zastaly instruktora plavání nařčeného ze znásilnění (ilustrační foto)
Kolegyně se u soudu zastaly instruktora plavání nařčeného ze znásilnění (ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
14. října 2015
15:33

Soud dnes odročil na listopad případ instruktora plavání obžalovaného z osahávání dvou pětiletých holčiček v pražském bazénu. Soudce Kamil Kydalka potřebuje vyslechnout další svědky. Mladíkovi hrozí až 12 let vězení, obžalobu odmítá. Matky dívek tvrdí, že si jejich děti nemohly nic vymyslet, učitelky plavání se jej naopak dříve u soudu zastaly. Kauzu řeší Městský soud v Praze.

Soudce dnes vyslechl dvě instruktorky plavání a po poradě trestního senátu rozhodl, že chce slyšet další pracovnice bazénu, a hlavní líčení odročil na počátek listopadu. Po svědectvích lze očekávat uzavření dokazování, závěrečné řeči a vyhlášení rozhodnutí.

Obžalovaný mladík podle vyšetřovatelů osahával holčičky při výuce v hloubětínském bazénu loni v dubnu. Údajně jim odhrnul plavky a osahával je v rozkroku, přičemž podle obžaloby využil jejich psychické i fyzické bezbrannosti. Zatímco byly ve vodě u kraje bazénu, instruktor stál na břehu, odkud je prý osahával. Jedné navíc údajně zasunul prsty do pochvy, což trestní právo vyhodnocuje jako "způsob srovnatelný se souloží".

Instruktor podle jedné z matek osahával její dceru ve chvíli, když ji učil pohyby nohou při plaveckém stylu zvaném prsa. Obžalovaný ale soudu již dříve zdůraznil, že v poloze na břiše na děti nesahá, protože se učí samy. Také za nimi nechodí do vody a učí ze břehu, protože je to účinnější způsob výuky.

Učitelky, které u soudu dříve svědčily, shodně uvedly, že tvrzení státního zastupitelství považují za nesmysl. Jedna z nich také řekla, že má sama pětileté dítě a neměla by problém svěřit ho obžalovanému, protože je dobrý a bezproblémový instruktor.

pajato73 ( 3. března 2016 09:27 )

to aby se i normalni chlapi zacli bat vubec se priblizit k detem... fuj...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání