Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Anička a pět dalších: Hrůzné případy unesených a zavražděných dětí

  • Autor: ljš - 
    17. 10. 2015
    08:31

    Případy dětí, které netušily, že odchází ruku v ruce se svým vrahem, několikrát otřásly Českem svou odporností a brutalitou. Nejznámějším případem je vražda Aničky Janatkové, kterou před pěti lety usmrtil recidivista Otakar Tomek. Mezi únosci a vrahy však nejsou jen pedofilové a násilníci, zabíjeli bohužel i vlastní rodiče... 

  • 1.Anička Janatková (†9)

    2010 Anička Janatková (†9) - Dívka se ztratila v pražské Troji v říjnu 2010 cestou ze školy. Tělo dívky bylo nalezeno v březnu 2011, pohřbené nedaleko domu jejích rodičů. Podle policie ji znásilnil a zavraždil Otakar Tomek (†41). Ten se nikdy nepřiznal a oběsil se v cele. 2010 Anička Janatková (†9) - Dívka se ztratila v pražské Troji v říjnu 2010 cestou ze školy. Tělo dívky bylo nalezeno v březnu 2011, pohřbené nedaleko domu jejích rodičů. Podle policie ji znásilnil a zavraždil Otakar Tomek (†41). Ten se nikdy nepřiznal a oběsil se v cele. | Archiv Blesku

    Anička Janatková zmizela 13. října 2010 cestou ze školy v pražské Troji. Její tělo bylo nalezeno až 16. března 2011 zakopané v zemi. Z jejího znásilnění a vraždy byl obviněn Otakar Tomek, který ve vazbě spáchal sebevraždu.

  • 2.Eliška Kožnerová (†9)

    2014 Eliška (†9 let) 2014 Eliška (†9 let) | Karel Kopáč, archiv Aha!, ara

    Eliška zmizela 9. září 2014 v Klášterci nad Ohří, podobně jako Anička cestou ze školy. Její tělo bylo nalezeno po rozsáhlém pátrání druhý den v nedalekém lese. Nezmocnil se jí však cizí člověk, ale osoba, kterou dobře znala. Děvčátko znásilnil a uškrtil její strýc Roman Kalužík, který je sám otcem dítěte. Za odporný čin ho soud poslal na dvacet let do vězení.

  • 3.Monika (†7)

    Malá Monika zmizela 16. ledna 2001, cestou ze školy. Unesl ji její strýc Vladimír Bayer. Ten ve svém bytě donutil holčičku napsat dopis. Stálo v něm, že pokud se k Bayerovi nevrátí jeho družka, Monika zemře. Bayer ji však zavraždil hned po dopsání dopisu. Do úst jí nacpal kapesník, zalepil je lepicí páskou a pak holčičku ještě uškrtil tkaničkou od bot. Její tělo pak schoval v nedaleké kůlně ve staré ledničce spolu s mrtvým psem. Soud mu za vraždu uložil doživotní trest.

    2001 Moniku zavraždil její strýc Vladimír Bayer. 2001 Moniku zavraždil její strýc Vladimír Bayer. | Archiv Blesku

  • 4.Honzík Rokos (†5)

    2008 Honzík Rokos (†5) - Honzíka unesla v květnu 2008 jeho matka Antonie Stašková (42), aby se pomstila jeho otci Janu Rokosovi (33). Ten po Honzíkovi i s policií pátral několik měsíců. V prosinci byl chlapec nalezen zavražděný v kufru auta Staškové a jejího přítele. 2008 Honzík Rokos (†5) - Honzíka unesla v květnu 2008 jeho matka Antonie Stašková (42), aby se pomstila jeho otci Janu Rokosovi (33). Ten po Honzíkovi i s policií pátral několik měsíců. V prosinci byl chlapec nalezen zavražděný v kufru auta Staškové a jejího přítele. | Archiv Blesku
    25. května 2007 předal otec Honzíka jeho matce Antonii Staškové, která ho měla mít na víkend. Tehdy ho viděl naposledy. O dva týdny později soud sice rozhodl, že chlapec bude v péči otce, ten se toho ale domáhal marně. Policisté dokonce nejednali, ani když s Honzíkem Stašková přišla na policejní stanici. Nechali ji odejít. V prosinci téhož roku se pak žena rozhodla chlapečka zabít. S partnerem Pavlem Greplem mu vykopali hrob a nad ním ho Stašková ubodala. Prý ho při tom držela za ruku a povídala si s ním. Chlapec jí podle Grepla ještě říkal: „Maminko, neboj se, já ti neumřu.“ Honzík v bolestech umíral podle znalců tři až čtyři hodiny. Stašková u soudu řekla, že mu nepomohla, protože by jí ho stejně vzali. Chlapce nakonec v autě udusil Grepl, prý proto, aby se netrápil. Jeho tělíčko zakopali, nakonec se pro něj ale vrátili. Policie ho našla v jejich autě. Stašková dostala za synovu vraždu 24 let, její přítel o čtyři roky méně.

  • 5.Karolínka Planá (†4)

    Stejný motiv stojí také za vraždou čtyřleté Karolínky Plané. Tu si 5. září 1996 v den jejích narozenin vyzvedl její otec Jaroslav Planý, který měl po rozvodu vleklé spory s její matkou Bohdanou. Dceru ale záhy nahlásil jako pohřešovanou. Prý je někdo přepadl v autě a dívku unesl. Sám pak předstíral, že po ní pátrá. U své sestry si přitom schoval zbraň, ze které se krátce předtím střílelo. Tělo Karolínky se nikdy nenašlo, soud však měl přesvědčivé důkazy a Planého poslal na 13 let za mříže.

  • 6.Jakub Šimánek (†9)

    2008 Jakub Šimánek (†9) - Syn armádního generála Hynka Blaška se ztratil v květnu 2008 v parku v Havlíčkově Brodě. Jeho tělo bylo nalezeno po pěti týdnech pátrání. Zavraždil ho slovenský pedofil Antonín Novák (47), který chlapce nejdříve znásilnil a pak uškrtil. 2008 Jakub Šimánek (†9) - Syn armádního generála Hynka Blaška se ztratil v květnu 2008 v parku v Havlíčkově Brodě. Jeho tělo bylo nalezeno po pěti týdnech pátrání. Zavraždil ho slovenský pedofil Antonín Novák (47), který chlapce nejdříve znásilnil a pak uškrtil. | Archiv Blesku

    Kubíka vylákal 4. května 2008 slovenský pedofil Jan Novák pod záminkou počítačových her z dětského hřiště na ubytovnu. Tam mu ještě pustil pohádku, pak ho znásilnil. Odporný čin si dokonce natočil. Chlapečkovi pak slíbil, že ho odvede domů. Místo toho však zamířil do nedalekého lesa, kde Kubíkovo tělo ukryl. Kriminalistům ho nakonec ukázal sám, o měsíc později. Soudce Nováka, který byl za zneužití dítěte v minulosti na Slovensku odsouzen už čtyřikrát, z Česka vyhostil a odsoudil na doživotí.

monza ( 17. října 2015 13:02 )

Ehm,no jo kurnik

ejvm1712 ( 17. října 2015 10:43 )

Až na to,že dnes je sobota

monza ( 17. října 2015 08:55 )

Ano,není nad to,takhle v neděli po ránu si přečíst o pěti zavražděných dětech. Obzvláště pozůstalí si určitě rádi oživí "veselé vzpomínky".

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání