Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Své tři děti chladnokrevně uškrtila a hodila do pytle od psích granulí: Dostala 24 let!

Autor: jn, ČTK - 
12. října 2015
11:01

Porodila dva zdravé chlapečky a holčičku. Dýchali, křičeli, drali se na svět. Jejich matka je ale bez milosti uškrtila, zabalila do batůžků a pohodila na půdě domu v Dolních Dunajovicích. Soud ji v pondělí odsoudil k 24 letům do vězení.

Sedm měsíců po objevu tělíček mrtvých novorozeňat stojí Anna D. (25) před brněnským soudem. Za trojnásobnou vraždu jí hrozilo až doživotí, soud ji nakonec potrestal 24 lety ve vězení.

Soudní psycholožka v pondělí na adresu obžalované řekla, že k novorozencům neměla žádný vztah, vytěsnila je. „Nevnímala je v průběhu tajeného těhotenství jako svoje děti ani jako živé bytosti,“ řekla znalkyně. Zásadní pro ni byl vztah k partnerovi. „Dobře však věděla, co dělá,“ zdůraznila.

Psycholožka řekla, že vražedkyně je lítostivá, plačtivá, ale byla schopna bavit se o svých činech i uvolněně. Intelekt má mírně podprůměrný.

Vyšetření přitom nezjistilo, že by nebyla schopna pochopit, co je a co není správné. „Je výrazně impulzivní, zbrklá a nezdrženlivá, emočně nestabilní,“ charakterizovala ženu znalkyně. Diagnostikovala u ní smíšenou poruchu osobnosti. „Je však schopna se změnit,“ naznačila znalkyně.

Pečlivě nalíčená Anna D. se k vraždám přiznala. „Bála jsem se, že ztratím přítele. Namluvila jsem mu, že mám rakovinu a nemůžu mít děti,“ řekla. Vypovídala klidně, jakoby smířeně. Před objektivy kamer se však snažila skrývat.

První dítě, holčičku, zardousila v roce 2013. Porodila ji na záchodě. Měřila 46,4 centimetru. Ovázala jí košilku kolem krku, utáhla. Mrtvolku zabalila do batůžku a hodila mezi haraburdí na půdě.

Druhý chlapeček přišel na svět o rok později. Dýchal, křičel. I jeho stihl stejný osud - matka ho uškrtila tkaničkou od bot. Třetí klučík přišel na svět letos 12. února. Měřil 53 centimetrů a vážil 3,7 kilogramu. Byl donošený, zdravý, dýchal, plakal. Anna D. jej zabalila do hadrů, hodila do pytle od psích granulí a položila pod radiátor. Kvůli ztrátě krve pak na nějakou dobu omdlela. Když se probrala, dítě bylo mrtvé.

Na trojnásobnou vraždu přišli kriminalisté po posledním porodu. Žena při něm ztratila hodně krve a přítel k ní přivolal lékaře. Ti zjistili hrůznou pravdu a zavolali policii.

Vražedkyně s přítelem Danielem M. pravidelně brali pervitin, občas marihuanu. Do práce nechodila, občas si vydělala pár korun na brigádě. Z předchozího vztahu má dvě děti, chlapce a holčičku, které žijí s jejich otcem. Toho opustila, protože se zamilovala do narkomana.

13ka ( 28. ledna 2016 21:23 )

 Jakmile je vina jistá, u tohoto typu zločinu, navíc opakovaného, by měl být provaz ihned po vynesení rozsudku. Jediné, co bych hodnotila kladně by bylo, kdyby sama požádala o trest smrti. Navíc kolik dětí porodila ve křoví a zamlčela...

soorry ( 12. října 2015 12:03 )

Už na ni čeká "elita" v Opavě. Při dítěti s váhou 3,7 kg už mzsela mít poýádné břicho. Chlap má taky podíl, děti nadělal a nestaral se kde jsou.

vjansky ( 12. října 2015 11:54 )

 Není možný toto... a 24 let? Lidem schází láska a dobro, proto ten úpadek... ♥ http://albafos.wbs.cz ♥

vosavopruz ( 12. října 2015 11:35 )

Hrůza,měla dostat nejmín doživotí,ideální řešení by byl provaz.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání