Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Muže jí v Horusicích umlátili vrazi tyčemi: Byl duší firmy, budeme pokračovat, vzkázala

Autor: ljš - 
10. října 2015
05:00

Desítky let dřeli, aby vybudovali firmu, která je na českém trhu zcela jedinečná, pak v ní ale dva členové rodiny našli smrt a další brutální napadení přežili jen zázrakem. Přesto se pozůstalí po zakladateli podniku Františku H. rozhodli v jeho odkazu pokračovat v prostorách, kde on a jeho švagr utrpěli smrtelná zranění.

Ještě stále mají tváře poseté modřinami a někteří na krku nosí fixační límec. Přesto se snaží pomalu vrátit do života. V pondělí však rodinu, která v Horusicích vlastní firmu na výrobu součástek do historických motorek, čeká velmi bolestný krok. Pohřbí manžela, tátu a zakladatele podniku Františka H., který svého švagra Jaromíra přežil jen o necelé dva týdny.

"V poslední hodině dne 3. 10. 2015 bohužel vzdal svůj boj se svými zraněními zakladatel, duše a hlavní síla firmy," napsala Františkova zdrcená manželka Dana v dojemném vzkazu klientům a přátelům. "Jeho život byl natolik pilný a aktivní, že ani při maximálním úsilí nedokážu oslovit všechny jeho přátele, známé, kamarády... Přesto doufám a věřím, že se tato smutná zpráva dostane ke všem, kterým má co říci, podobně jako to, co tomuto předcházelo. Děkuji všem za projevenou úctu, soustrast, pomoc, bohatě postačí byť i jen pouhou myšlenkou, vzpomínkou...," dodala.

A dala jasný signál, že rodina prosperující firmu, která možná pozornost brutálních vrahů přilákala, zavřít nehodlá. "Život jde ale dál a budeme se snažit nadále poskytovat služby v kvalitě, na jakou jste si za ta léta navykli, a věřte, že je to úkol velmi nelehký, a poprosím alespoň v této nelehké přelomové době o shovívavost a toleranci, je to velká ztráta pro všechny...," vysvětlila.

frantaklika ( 10. října 2015 09:55 )

neníto první případ kdy lidé co něco dokázali, dali lidem práci a zůstaly po nich hodnoty, přišli o život brutálním způsobem rukou sprostého vraha. Boužel to bývá někdo rodině blízký.

opium ( 10. října 2015 09:11 )

Nejvíc to odnesli ti dva nejstarší a nešetřili ani manželku. Vykonavatelé asi nevěděli který je který. Přičemž majitel vyšel z domu až když slyšel řev z garáže.Zeťák jako jediný nedostal ani facku, jen ho spoutali a hlídali.Ten asi nekřičel.

tochadda ( 10. října 2015 08:47 )

Dá se předpokládat,že na pohřeb přijdou i vrazi,nebo jejich objednavatel....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání