Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Hrůzné detaily přepadení v Horusicích: Měli pistole, ale rodinu ubili tyčemi! Peníze původně nechtěli

Autor: ljš - 
9. října 2015
12:50

Nikomu nedluží, nemají nepřátele a všichni je mají rádi. Přesto rodinu z Horusic napadla skupina brutálních vrahů tak, že dva lidé nepřežili. O peníze přitom podle svědků pravděpodobně nešlo a útočníci stále unikají.

Děsivý popis brutálního napadení přinesl časopis Respekt. Podle něj útočníci nečekali do noci, jak by se předpokládalo, pokud by šli po penězích. Do domu, ve kterém rodinná firma na výrobu součástek k historickým motorkám sídlí, se vkradli zezadu přes zahradu už v půl deváté večer, kdy se v dílnách ještě pracovalo. Bylo jich šest, z nichž někteří měli na hlavě kukly, jiní zase masku připomínající respirátor.

Jako první napadli paní Danu, manželku zakladatele firmy Františka H. Ta v tu chvíli zaháněla na zahradě slepice do kurníku a neměla nejmenší šanci se bránit. Vrazi ji ohrožovali noži a pistolí, ty ale na nikoho z rodiny nepoužili. Zato útočili s neobvyklou brutalitou fyzicky. Ženu rychle svázali černou plastovou páskou a udeřili ji do hlavy.

Poté ještě ve dvoře narazili na jejího zetě, kterého jako jediného nenapadli. Pouze ho svázali a jeden z nich ho po celou dobu hlídal. Pak už zamířili do dílny, kde v tu chvíli pracovali dva zaměstnanci – otec se synem, kteří nejsou příbuznými rodiny majitele. Útočníci i je svázali páskami a začali je bezhlavě mlátit kovovými trubkami, které v dílně našli. Totéž udělali panu Jaromírovi, bratrovi paní Dany, který pracoval ve vedlejší místnosti. Ten o dva dny později v nemocnici zemřel.

Hluk v dílně bohužel vylákal z domu také majitele firmy Františka H. Policii už zavolat nestihl, okamžitě byl napaden. Aby běsnění ukončil, nabídl útočníkům peníze. „Řekli mu s divným přízvukem: Dáš peníze, budou žít, nedáš, nebudou,“ řekla Respektu jedna z obětí. Sami vrazi ale žádný požadavek na peníze překvapivě do té doby nevznesli.

Když pak vlekli majitele firmy do domu k sejfu, narazili ještě na jeho syna Martina, který seděl u počítače a o pekle v dílně neměl tušení. I jeho stihl stejný osud jako muže v dílně. Když jim pan František trezor otevřel, ubili ho k smrti. V nemocnici ještě dva týdny bojoval o život, nakonec ale bohužel v pondělí zemřel. 

Pomoc nakonec přivolala po 45 minutách paní Dana, které se podařilo vyprostit se z pout. To už ale byli útočníci pryč.

Bolest a bezmoc nad smrtí dvou milovaných příbuzných je o to větší, že rodina stále netuší, proč na ně gang vrahů zaútočil. „Jen jsem si jistý, že o peníze tady nešlo. Loupež se z toho stala až pak. Oni se šli buď mstít, nebo likvidovat rodinu, ale proč, to si nikdo neumíme vysvětlit,“ řekl časopisu zeť paní Dany.

 

kaaalda ( 10. října 2015 09:54 )

štěnice a sledovačka to zjistí,protože kdyby to bylo jenom loupežné přepadení,už se tu řeší kolik to bylo peněz.To je zatím jedno...Čeká se na chybu,která přijde.Na takovou akci bylo moc lidí,aby to zůstalo TABU

nojasne ( 10. října 2015 09:52 )

Tak to musí použít vyšší napětí než v Egyptě, černá se až od 20kV.

dietr ( 10. října 2015 06:58 )

státní zástupce se rozhodl ho držet ve vazbě tak dlouho, až zčerná

dietr ( 10. října 2015 06:53 )

případ je jasný, za vším hledej ženu, pubertální dcera, odkopnutá milenka či flustrovaná manželka, na to vsadím boty

bizon_pepa ( 9. října 2015 18:39 )

Co si pod tím představit?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání