Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Berbrův řezník za mřížemi: Plánoval útok na rodinu Bémova náměstka

9. října 2015
10:53

Balkánský gang, který plánoval přepadnout rodinu Bémova exnáměstka Blažka, měl policejní krytí! Kriminalisté to tušili už v době, kdy skupinu zadrželi. Po pár měsících byl zrádce mezi policisty odhalen. Má jít o rozhodčího Zdeňka Vaňkáta, který je údajně blízkým spolupracovníkem kontroverzního fotbalového bosse Romana Berbra.

Z vyšetřování vyplývá, že rozhodčího Vaňkáta, který pracoval jako řadový policista, měl do gangu zapojit Srb Bekim Thaqi. Jeho úkol byl prostý. Měl hlídkovat nedaleko Blažkovy vily, odposlouchávat policejní vysílačky a v případě, že by někdo přepadení nahlásil, gang včas varovat. Po přepadení měl také zahladit kriminalistické stopy.

Přestože byl gang zatčen loni v listopadu, Vaňkát skončil za mřížemi až v dubnu, krátce potom, co se stal šéfem ústeckého fotbalového svazu. Tehdy totiž začal zpívat jeden z obviněných Balkánců. Kriminalisté vytipovali několik policistů a zločinec bez váhání ukázal právě na Berbrova muže.

Ten skončil ve vazbě. Všichni se ale domnívali, že ho policisté zatkli kvůli podvodům s dotacemi. Že je zapletený v takto závažném zločinu, tušilo zřejmě jen jeho nejbližší okolí.

Řezník

Zdeněk Vaňkát je ve fotbalovém prostředí přezdíván „Berbrův řezník“. Na jaře například v divizním utkání popravil klub Malše Roudné. Na listinu sudích pro první a druhou ligu ho navrhla šéfka Komise rozhodčích FAČR a partnerka Romana Berbra Dagmar Damková.

Bizarní také je, že se po Vaňkátově zatčení podle deníku Sport museli ostatní rozhodčí na jeho rodinu skládat. Na pražském semináři prý každý přispěl třemi až pěti tisíci korun. Všichni až na jednoho to ze strachu z Berbra udělali (více ZDE).

 

moiaza ( 9. října 2015 12:00 )

Jen je nechte. To mafiáni vyřizují účty. Ztratil jsem už dávno všechny iluze o nějaké čistotě, pravdě a úpřimnosti téměř ve všem. V politice, ve sportu, v soudnictví atd. Mafie řádí čím dál víc a není proti této mafii obrany! Kdo by se jen lehce snažil něco proti ni podnikat, bude nemilosrdně varován a potrestán.

vladimir1950 ( 9. října 2015 11:26 )

Mafie ve fotbale a Pelta vytrvale mlčí. Bohužel, všichni vědí. že se schody zametají svrchu, ale každý ze zúčastněných má máslo na hlavě, takže hlavu do písku..a čekat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání