Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dva mladíci jezdili po Rakovnicku v autě v kuklách a mířili na lidi nabitou zbraní

Dva mladíci jezdil po Rakovnicku v autě v kuklách a mířili na lidi nabitou zbraní (ilustrační foto)
Dva mladíci jezdil po Rakovnicku v autě v kuklách a mířili na lidi nabitou zbraní (ilustrační foto)  (Autor: David Malík)
Autor: dce - 
8. října 2015
09:41

Velmi zvláštní zábavu si na nedělní odpoledne vybrala dvojice mladíků z Rakovicka. Projížděli se po okolí v kuklách na hlavě a na lidi kolem mířili nabitou zbraní. Policisté případ vyšetřují - dvojici hrozí až dva roky ve vězení.

Bylo nedělní odpoledne, když policisté přijali na lince 158 několik hovorů od vyděšených občanů Rakovnicka. "Uvedli, že po rakovnickém okrese jezdí osobní vozidlo Renault Thalia červené barvy a v něm dva muži s kuklami na hlavě, z nichž jeden muž z okénka spolujezdce míří dlouhou zbraní na lidi," informovala policejní mluvčí Michaela Richterová.

 

Policejní hlídka okamžitě vyrazila vozidlo i se dvěma podezřelými hledat. V obci Mutějovice objevili vozidlo odpovídající popisu přímo před místním pivovarem. "Při prohlížení vozidla zvenčí si všimli na sedadle spolujezdce dlouhé zbraně a dvou černých kukel na palubní desce," uvedla mluvčí.

Mladíci nebyli daleko - policisté je našli v pivovaru a zjistili, že je jim teprve dvacet jedna a dvacet dva. "Oba dva se k uvedeným skutkům přiznali a uvedli, že si to chtěli pouze vyzkoušet, když to viděli na internetu a že se jednalo jen o klučičí zábavu a neměli v úmyslu nikomu ublížit," dodala Richterová.

Zbraň byla nakonec identifikována jako airsoftová, nicméně měla optiku a nabitý zásobník! Mužům nyní hrozí až dva roky ve vězení.

moiaza ( 8. října 2015 11:52 )

 Nechte je. To si jen Havlové děti hrají na četníky a zloděje. My jsme si na ně také hrávali. Jen tak trochu jinak.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání