Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Prokletá vesnice na Nymbursku: Dvě sebevraždy, dívka zastřelená otcem a ubitý muž

Autor: Jan Doležal - 
3. října 2015
05:01

Proboha, co se stane příště? Tuhle otázku si nyní kladou lidé z Oskořínku na Nymbursku. Děsivý případ sebevražd Markéty (†39) a Roberta (†42), který otřásl celou vesnicí, není jedinou tragédií, která obec v posledních letech postihla.

Vesnička nedaleko Nymburka byla včera jako po vymření. Když náhodou někdo vyšel před dům, o tom, co se stalo, nechtěl vůbec mluvit a raději rychle zmizel za vraty. „Nedivte se. Všichni tady myslí jenom na to, že smrt těch dvou není jediné neštěstí, které tuhle vesnici potkalo,“ řekla Blesku žena vracející se z nákupu.

Ví, o čem mluví. V roce 2008 místní oplakali dívku (†13), která nešťastně zahynula po výstřelu z pušky, kterou držel její otec.

A o rok později přijela do Oskořínku policie znovu. Tehdy opilý muž zabil kamaráda a jeho zohavené tělo hodil do žumpy. „Všichni se jen modlíme, aby naše vesnice už měla klid,“ dodala obyvatelka obce.

Září 2008: Zastřelil dceru na honu

V tragédii se změnil hon na kachny. Jeden z myslivců se na poli zapotácel a z brokovnice, kterou držel v ruce, vyšla rána, která zasáhla do hrudníku jeho dceru Veroniku (†13). Soud uznal otce vinným, že při honu porušil své důležité povinnosti, od jeho potrestání však nakonec upustil.

Únor 2009: Umlátil sekerou kamaráda

Ani ne rok po neštěstí na honu zdrtila Oskořínek brutální vražda. Opilý muž (34) tam v bývalé konírně bestiálně umlátil kamaráda (†29). Několikrát ho praštil sekerou do hlavy a zohavené tělo hodil do žumpy na dvoře. Zabiják se k činu přiznal a soud ho poslal na 12 let za mříže.

Říjen 2015: Skočili ze sila

Kvůli stotisícovým dluhům se vrhla Markéta B. (†39) ze sila zemědělského družstva. Její přítel Robert (†42) se nedokázal se sebevraždou své milované vyrovnat a před dvěma dny byl nalezen mrtev na tom samém místě, kde skončila život Markéta. Po páru zbyla sedmiletá dcera. Další dvě dcery (17, 20) měla Markéta z předchozího vztahu.

londynskypes ( 4. října 2015 17:47 )

zbourat sila a postavit sibenice

naidka ( 3. října 2015 10:51 )

Asi by bylo nejlepší všechny obyvatele vystěhovat a tu "prokletou vesnici" srovnat se zemí.

y1xcvbnm ( 3. října 2015 09:13 )

nevím proč sem diskusi dají, o čem proboha diskutovat, stalo se to a že na jednom místě je náhoda, tak z toho nedělejte senzaci

honza54.. ( 3. října 2015 07:48 )

když se daří, tak se daří

bibulkan ( 3. října 2015 05:44 )

 Proc to delate? To je senzace, takove nestesti? Rodinu neznam, jsem z druheho konce republiky, ale jak vite, ze mela pani statisicove dluhy? Nebo je to-jedna sousedka povidala?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání