Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Petr Kramný nemůže být odsouzen: Advokát nad svým bývalým klientem nezlomil hůl, ani když ho vyměnil

Autor: dce - 
2. října 2015
13:11

Soud s Petrem Kramným se táhne už několik měsíců, možná už se ale blíží jeho závěr. K celému případu se nyní vyjádřil i Kramného bývalý advokát Jaromír Richter, kterého obžalovaný v březnu 2014 vyměnil za Janu Rejžkovou. A co si o celé věci myslí? V případu podle něj není dost důkazů, navíc zpochybnil znalecké posudky obžaloby!

Kramného na začátku stíhání zastupoval advokát Jaromír Richter, kterého 31. března 2014 Kramný vyměnil za Janu Rejžkovou. Jeden z mediálně nejmonitorovanějích případů ale sleduje i nadále. A redakci serveru TN.cz řekl svůj názor na současný stav případu.

Vypadá to, že jeho mínění o celé věci se nezměnilo. ˜„Ne, pořád přetrvávám v tom názoru, který jsem měl. Podle mě se tam vůbec nic nezměnilo a právní důkazní situace je pořád stejná, jako byla v té době,“ prohlásil Richter.

Od začátku případu totiž Richter argumentoval tím, že obžaloba nemá dost důkazů proti Kramnému ani na obvinění, natož odsouzení. Jeho bývalý klient ale stanul u soudu už koncem června.

Soud Richter bedlivě sleduje – a stejně jako Rejžkové se mu nelíbily znalecké posudky obžaloby. „Zaujal mě znalecký posudek toho pána přes elektriku, který tam vypovídal jako první,“ uvedl Richter pro server TN.cz. „Myslím si, že v situaci, kdy na tom místě nebyl a neviděl reálný stav, odhadnout z kanceláře, jak se stav měl, to mi připadá trošku zvláštní.“

Totéž u soudu napadl i znalec obhajoby Jiří Stanislav Kalivoda. Závěry znalce Sokanského nenapadal, jen neustále upozorňoval na svůj nesouhlas se způsobem, jakým jich bylo dosaženo.

Richter ale mluvil i o posudcích soudních lékařů – podobně jako Rejžková řeší rozdílné posudky českých a egyptských patologů. „Pořád si myslím, že ti egyptští lékaři jsou taky lékaři a že se těžko mohli splést, když konstatovali něco zcela jiného než naši lékaři.“

oldnavy ( 5. října 2015 09:15 )

Souhlasím s Vámi pane advokáte.Nejsou žádné důkazy proti Petrovi jen samé doměnky.

metafora ( 5. října 2015 01:51 )

To mnozí tvrdí od počátku. Vyčkat. Avšak správně vidíš, že je tu moc hrubiánů.

jojone ( 4. října 2015 19:39 )

hele já osobně lynčuju jen posedlé magory z fanklubu, jinak čekám na rozsudek a teďko ti poradím: 1/ přečti si něco o chemické reakci proudu a kyselin 2/ přečti si něco o kyselinách, které se v lidském žaludku nachází 3/ čekej v klidu na výsledek soudu a nešil tady v obavách o chudinku 4/ nebo jsi placená za tohle tapetování 100x opakovanýho textu ???

zamyslete ( 4. října 2015 18:00 )

Klárka měla ruce nahoru, až když ležela na zádech, měla je normálně před sebou. V kýblu zbytky zvracení viděla delegátka, která je byla identifikovat. Pitevní nález pro zabití el. proudem není charakteristický. Proudové známky se mohou jevit i jako ploché bradavice nebo zahnědlé zaschlé oděrky a trhliny kůže. Může být velmi obtížné až nemožné rozlišení proudových známek od čistě termického nebo dokonce mechanického poškození. Rovněž naopak mechanické poškození a skvrny mohou být vydávané za poškození el. proudem, aniž by to byla pravda. Není průkazné, zda jde vůbec o el. proud. Mě zajímají, jak vznikly tmavé skvrny a podlitiny v žaludcích, které našel eg. patolog a uvádí v pitevní zprávě a následně zveličili v mediích na poleptání jedem až k rosolovité hmotě. Proč Egypt mimo jiné nedodal dvanáctník, žaludek a část slinivky, jak uvádí pitevní zpráva ostravských patologů. Jsou i takoví magoři z řady lynčujícího komanda, že obhajují rozleptání žaludků el. proudem.

setroseuros ( 4. října 2015 17:32 )

No v Egyptu sice znalec obzaloby na elektrinu nebyl ale nebyl tam ani ,,znalec,, obhajoby!! a proudem se snad da zabit vsude stejne!! Nebo ne?? No a Egypsti lekari jsou jiste dobry , jenom se na to v dobe Ramadanu vykaslali, tak jako policiste, co nechteli jit ohledat tela a pozadali proto delegatku aby to udelala ona!! Tak o cem tady vsichni obhajci PK toci! Vrah byl s nima! A byl s nima 24h sam! Je prokazano, ze nikdo z nich nezvracel, ani nemel prujem. Ani PK!! a min, 10h byl s mrtvyma zase sam! To si nevsim ani to, ze je Klarka stuhla a ma ruce vzhuru? Kdo jinej by to udelal a jaky by mel nekdo cizi duvod?

Zobrazit celou diskusi