Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Krejčíř plánoval útěk z vězení: V jeho cele našli pistoli s náboji, 10 mobilních telefonů a taser

Autor: oj, ČTK - 
27. září 2015
13:28

Taser, devítimilimetrová pistole s náboji a 10 mobilních telefonů. To není zdaleka všechno, co našla vězeňská služba v cele Radovana Krejčíře. Úřady předpokládají, že český uprchlík plánoval útěk.

Policie dostala tip od informátora, že Krejčíř plánuje útěk. Když v sobotu prohledali jeho celu, nestačili se divit. Podle týdeníku The Sunday Independent Krejčíř ukrýval i pepřový sprej, nůž a paměťovou kartu.

Podle jihoafrických médií chtěl český uprchlík pláchnout ještě před jeho dalším slyšením u soudu, které bylo odložené na 12. října kvůli údajnému úrazu jeho advokátky.

Sám Krejčíř v půlce září v soudní síni řekl přítomným novinářům, že z odložení rozsudku není šťastný. "Chci se odvolat," dodal anglicky Krejčíř, jehož citoval tamní server news24.com.

Soud v Johannesburgu uznal Krejčíře vinným z únosu a mučení Bhekiho Lukheleho, bratra drogového dealera, který zmizel i s 25 kilogramy pervitinu určeného pro Krejčíře. Krejčíř v minulosti vinu opakovaně odmítl. Bylo to jeho první odsouzení v Jihoafrické republice, kde je obžalován hned v několika různých případech.

Jihoafrický server The Citizen, který dlouhodobě o Krejčířově kauze informuje, ale už dříve uvedl, že proces je dočasně zastaven. Důvodem je úraz kolena, který si přivodila Krejčířova obhájkyně Annelene van den Heeverová. Kvůli tomu soud musel na konec září odročit už i rozhodování o žádosti Krejčíře o propuštění na kauci.

petulka011 ( 28. září 2015 14:22 )

Já tedy nechápu co to psalo za chytráka ten článek???? "Při sobotní prohlídce Krejčířovy cely se našla mimo jiné devítimilimetrová pistole" Poku pistole měla 9mm tak bych z toho nedělal takové haloooo....

verka1 ( 27. září 2015 16:27 )

jak se dostal k pistoli? peníze, peníze... dávno měl viset

majojo ( 27. září 2015 16:12 )

Víš, to oni si bulváři napřed ověřovali pravdivost informací, aby nedejpámbu neuveřejnili nějakou kachnu či nepravdivou informaci....

andorea ( 27. září 2015 15:33 )

To musí být fuška vždy do půl hodiny přepsat už několikátý článek z Novinek, co?

smoula05 ( 27. září 2015 14:46 )

 nechápu jak mohl Krejčíř naší policii utéci když ho zatkla v jeho vile v Africe to jsou jní kabrňáci nicméně tomu gaunerovi a (Klausovi senior)aby je zavřely až budou černí a srát tlustý do tenkejch

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání