Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Objímající se vandalové: Fixem počmárali půlku Prahy i chráněnou památku

Vandalové počmárali půlku Prahy - neznáte je?
 (Autor: Policie ČR)
Autor: dce - 
24. září 2015
17:27

Policisté pátrají po dvojici mladých vandalů, kteří s fixem v ruce počmárali každý dům, kolem kterého v Praze prošli. A poničili i chráněnou památku. Policisté nyní žádají veřejnost o pomoc s jejich identifikací.

Pořádně rozsáhlým případem vandalismu se od začátku září zabývají pražští policisté. Dva mladí muži se při procházce nočním městem totiž rozhodli "vylepšit" budovy Nového Města. 

"Muži svá díla vyobrazili například na fasády domů, skleněnou výlohu nebo také na zaparkovanou dodávku, kterou pokreslili ze všech stran. Škodu, kterou tímto jednáním dvojice způsobila, majitelé prozatím vyčíslili na padesát tisíc korun," uvedla policejní mluvčí Iveta Martínková.

Jejich uměleckou práci zaznamenaly pouliční kamery, díky kterým mají policisté jejich podobu. Neznáte je nebo třetí osobu na videu, která byla důležitým svědkem jejich jednání? 

"Jsou v tuto chvíli podezřelí ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, za což by jim obvykle v případě dopadení a pravomocného odsouzení hrozil trest odnětí svobody až na jeden rok. Nicméně vzhledem ke skutečnosti, že svým výtvorem poškodili také fasádu památkové budovy, hrozí jim nyní až roky tři," dodala mluvčí.

Video Vandalové počmárali půlku Prahy - neznáte je? - Policie ČR
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání