Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Feťák pod vlivem jezdil po Náchodě, naboural policisty a pak jim chtěl uplavat

Muž řídil pod vlivem drog a ohrožoval ostatní účastníky provozu.
Muž řídil pod vlivem drog a ohrožoval ostatní účastníky provozu.  (Autor: Policie ČR)
Autor: dce - 
22. září 2015
16:36

Vskutku bizarní případ za sebou mají policisté z Náchoda. V pátek po městě honili řidiče pod vlivem drog, který ohrožoval ostatní účastníky provozu. Naboural policejní vůz a před hlídkou chtěl uplavat, ale zapomněl, že po mostě to je rychlejší.

V pátek odpoledne si policisté za volantem jednoho auta všimli muže, na kterého byl vypsán zatykač. Když se ho ale hlídka snažila zastavit, dupl na plyn a začal ujíždět. Místy jel městem až 100kilometrovou rychlostí. 

Při své jízdě ohrožoval okolní řidiče i chodce, dokonce narazil i do policejního auta. Svou jízdu zakončil nabouráním do zídky u místního plaveckého bazénu. Vydat policii se ale nechtěl, a proto skočil do blízké řeky.

Jenže policisté mu byli v patách, jeden ze dvoučlenné hlídky ho pohlídal u stávajícího břehu, druhý mezitím přeběhl most, a když muž přeplaval, tak ho zatkl,“ uvedla policejní mluvčí Eva Prachařová. 

Orientační zkouška na alkohol byla negativní, zato policisté zjistili, že je muž pod vlivem pervitinu. Policisté muže zadrželi a později ho propustili k dalšímu řízení na svobodě. Jenže muž se nepoučil - v pondělí už zase řídil. A zase pod vlivem drog!

Policejní hlídka, tentokrát již v klidu bez pronásledování,  mladého, dosud však nepoučitelného muže znovu zadržela a odvezla s sebou na oddělení,“ doplnila mluvčí. Policisté ho nyní vyšetřují kvůli ohrožení pod vlivem návykové látky a maření úředního rozhodnutí, jízdu motorovými vozidly má již teď totiž soudně zakázanou až do roku 2021.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání