Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Student berounského gymnázia je hrdina: Zachránil život učiteli

Student berounského gymnázia Tomáš Brůžek zachránil život učiteli
Student berounského gymnázia Tomáš Brůžek zachránil život učiteli  (Autor: Reprofoto TV Nova)
Autor: ČTK - 
21. září 2015
16:26

Zachoval se lépe než kdejaký dospělý. Student berounského gymnázia Tomáš Brůžek v pondělí zachránil život svému učiteli, který při vyučování zkolaboval a zůstal v bezvědomí. Mladík zachoval chladnou hlavu a oživoval učitele až do příjezdu záchranářů. Vedení gymnázia chce studenta za jeho čin ocenit.

„Je to student maturitní třídy a je to prostě schopný chlap. Dělá i předsedu studentské rady ve škole. Kolegovi, který zničehonic při hodině matematiky dostal infarktový stav, zachránil život. Masíroval mu srdeční sval a zorganizoval i ostatní, kteří rychle volali kantora a přes sekretariát záchranku,“ uvedl ředitel školy Stanislav Lidinský, který chce studenta za jeho chování ocenit.

Záchranáři přijali hlášení o události v 10:30. Pracovník dispečinku dával studentovi po telefonu pokyny, jak má postupovat. „Do školy během pěti minut dorazila posádka berounské rychlé zdravotnické pomoci s lékařem ve vozidle rendez-vous. Ti převzali od studenta pacienta a pokračovali v oživovacích pokusech, které nakonec byly úspěšné,“ uvedla mluvčí středočeské záchranné služby Petra Effenbergerová. Zdravotníci podle ní muže připojili k řízené plicní ventilaci a přepravili ho do pražské Nemocnice Na Homolce.

noram ( 22. září 2015 10:35 )

Wow, taky mi naběhla husí kůže. K přáním se mohu jen přidat. Skvěle jednal! Šikula a rodiče mohou být na syna právem hrdí.

kravanebeska ( 22. září 2015 10:17 )

Mam uplne husi kuzi! Sikovnej kluk, blahopreji rodicum A panu kolegovi brzke zotaveni

bum-bec-bum ( 22. září 2015 10:02 )

Smekám svůj pomyslný klobouk, Tomáši . Lidé jako jsi ty jsou skuteční hrdinové. Tomáši přeji Ti jen to nejlepší v životě. Zachoval jsi se skvěle. Patří ti dík i obdiv. Stejně tak ostatním nejmenovaným studentům, kteří pomohli a i Tvým rodičům, kteří tě dobře vychovali.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání