Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Český policista odsouzen v Austrálii: Na svou přítelkyni zaútočil taserem a znásilnil ji

Český policista odsouzen v Austrálii: Na svou přítelkyni zaútočil taserem a znásilnil ji
Český policista odsouzen v Austrálii: Na svou přítelkyni zaútočil taserem a znásilnil ji  (Autor: archiv Blesku)
Autor: dce, ČTK - 
18. září 2015
11:31

Z Česka ji následoval až do Austrálie, měla být jeho spřízněnou duší. V pátek ale australský soud rozhodl, že za brutální napadení své přítelkyně půjde bývalý český policista Pavel Švanda na pět a půl roku do vězení.

Bývalý český policista Pavel Švanda (38) dívku, do které se zamiloval, následoval až do Austrálie. Čekal na ni před domem 8. června. Když se dívka vrátila domů, byla překvapená, že ho vidí, nevěděla, že je v Austrálii.

Údajně se za ní vydal v naději, že oživí dřívější vztah a že budou moci „společně strávit zbytek života“. Uvnitř domu ale došlo k hádce, když Švanda dívku osočil, že kontaktovala jeho exmanželku. Dívka se mu vysmála, což Švandu rozzuřilo natolik, že ji odtáhl do ložnice, kde vytáhl paralyzér a pustil jí do těla miliony voltů. Také jí měl říct, že pokud se pokusí utéct, podrží ho u ní dost dlouho na to, aby ji to „dorazilo“.

Pak ji lepící páskou spoutal a přelepil jí ústa. Ostříhal jí vlasy nakrátko a opakovaně ji znásilnil. Pak jí přikázal, ať o celém útoku nikomu neříká. Napadenou dívku osvobodila její kamarádka. Policie ho zatkla následující den. 

O měsíc později, když už seděl ve vazbě, poslal své expřítelkyni dopis, ve kterém jí nabízel 2000 australských dolarů (asi 34 000 Kč), když stáhne obvinění. Soud ho poslal do vězení na pět a půl roku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání