Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Brutální přepadení rodiny: Přes hlavu jim hodili deku a začali je mlátit! Zraněný v nemocnici zemřel

Autor: Vlaďka Hradská - 
18. září 2015
10:57

Z přepadení je vražda! Jeden z vážně zraněných, které ve středu večer v Horusicích na Českobudějovicku brutálně napadla skupina nejméně tří mužů v kuklách, v nemocnici podlehl vážným poraněním mozku. Na místě bylo v době útoku sedm lidí, čtyři z nich skončili ve vážném stavu v nemocnici.

Maskovaní lupiči šli najisto do rodinné firmy, která se zabývá výrobou součástek do historických motocyklů. Vtrhli dovnitř s tyčemi v rukou, přes hlavu vyděšeným obyvatelům přehodili pokrývku, některé svázali a pak je bili hlava nehlava.

Co přesně se v domě téměř na konci vesničky odehrálo, policie tají. Pouze vyzvala veřejnost, aby se lidé přihlásili s jakýmkoliv svědectvím, které by je dovedlo k útočníkům.

Jak se Blesku podařilo zjistit, s těžkým poraněním hlavy skončili na ARO otec s dospělým synem, vážně zraněný je i další muž, který ve firmě pracoval. Nejhůře na tom byl další příbuzný spolumajitele, za kterého pracovaly přístroje. V pátek ráno však muž boj o život bohužel prohrál. „Nařízena byla soudní pitva, kriminalisté na případu dál intenzivně pracují,“ uvedla policiejní mluvčí Lenka Kozoňová.

Kolik peněz si útočníci odnesli, zatím není jasné. „Jsme v šoku. Taková solidní a slušná rodina to je. Toho bychom se nenadáli ani v nejhorších snech. Teď tu máme všichni strach,“ shodli se sousedé.

Policie žádá o pomoc

„Žádáme každého, kdo se v Horusicích pohyboval v době od 19 do 22 hodin a mohl si všimnout osob nebo vozidel, aby se přihlásil na 158. Zvláště žádáme řidiče, kteří jeli kolem Horusic ve směru České Budějovice – Veselí nad Lužnicí, případně na Třeboň a ty, jež mají v autě zapnutou kameru,“ vyzvala policejní mluvčí Lenka Kozoňová s tím, že každá informace je pro kriminalisty cenná.

gabreta ( 18. září 2015 14:25 )

Že by konkurence od Hondy nebo Yamahy?

deratizator ( 18. září 2015 13:32 )

Jak to souvisí s těmi Kalouskovo/Klausovými vrahy co tam vtrhli, protože volný trh bez přívlastků a kdo si co urve to má? 

egyptanka ( 18. září 2015 12:58 )

1pravda1: Samozřejmě by se diskuze ani neotevřela.

1pravda1 ( 18. září 2015 12:24 )

jen tak teoreticky do budoucna - Pokud by to byli uprchlíci - mohlo by se o tom diskutovat nebo by byla diskuze zavřená jako u našich vždy chráněných spoluobčanů?

abcd.adcb ( 18. září 2015 12:12 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání