Doposud se mluvilo pouze o tom, že Dahlgrenův právník k soudu s nabídkou kauce přišel, částka ale nebyla známa. Soudce o ní totiž odmítl vůbec uvažovat. Byl přesvědčený, že by Dahlgren znovu utekl, stejně jako to udělal po vraždách.

Podle serveru Lidovky.cz se v soudním rozhodnutí píše, že byl otec obviněného ochoten dát cokoli za to, aby syn do vazby nemusel. Mohl si to dovolit, Dahlgrenova rodina totiž rozhodně nouzí netrpí. Už při procesu ve Spojených státech, kde se rozhodovalo o jeho vydání do Česka, mu rodiče zaplatili ty nejlepší právníky. Tým vedl „ďáblův advokát“ Theodor Simon, který dostal na svobodu Amandu Knox.

Ten ale s kaucí neuspěl ani v Americe. Podobně pak dopadl jeho český kolega Richard Špíšek. „Jakkoli vysoká finanční částka by nemohla nahradit výrazný zájem společnosti na spravedlivém posouzení případu, jehož obětí se stali čtyři nevinní poškození,“ vysvětlil soudce.

Dahlgren je podezřelý z toho, že v roce 2013 zavraždil v Brně-Ivanovicích své čtyři příbuzné. Motiv činu se nepodařilo kriminalistům zjistit. „Více lze k tomu zjistit jen jeho osobním výslechem,“ řekl před časem kriminalista Antonín Hrdlička z jihomoravské policie.

Po činu založil vrah v rodinném domě požár. Mrtvé objevili při jeho likvidaci přivolaní hasiči. V tu chvíli se již Dahlgren vracel letecky do USA. Po přistání jej na letišti v jeho vlasti zadržela policie. Skončil ve vězení a dva roky se vedly spory o tom, zda jej vydat do ČR. Dahlgren je prvním Američanem, jehož USA vydaly do ČR ke stíhání.

Fotogalerie
10 fotografií