Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Tragická nehoda českého kamionu v Rakousku: Zahynul řidič a spolujezdec

Kamiony na rakouské hranici (Ilustrační foto)
Kamiony na rakouské hranici (Ilustrační foto)  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK ljš - 
16. září 2015
09:30

Musel zastavit kvůli obnoveným hraničním kontrolám a způsobil tragickou nehodu! Při srážce tří nákladních vozidel na rakouské dálnici A12 poblíž Kufsteinu při hranici s Německem zemřel řidič kamionu s českou poznávací značkou a jeho spolujezdec. Zda se jedná o Čechy, zatím nebylo potvrzeno.

Kolize se týkala tří nákladních vozů – první z nich musel zastavit kvůli obnoveným hraničním kontrolám. Druhý kamion ještě dokázal včas zabrzdit, ale třetí, s českou poznávací značkou, do něj narazil, vyplývá z policejních informací.

Nehoda se stala mezi dálničním sjezdem Kufstein-Nord a státní hranicí ve směru do Německa. Řidič druhého nákladního vozu s německou registrací byl zraněn. První kamion má bulharskou poznávací značku. Totožnost členů posádek zatím policie nesdělila.

Dálnice byla zcela uzavřena a na místě probíhají intenzivní záchranné a odklízecí práce. Z jednoho cisternového potravinářského kamionu musel být přečerpán tekutý náklad.

Osobní automobily jsou u dálničního sjezdu odkláněny mimo dálnici, na niž jsou opět vraceny až na německé straně hranice. Nákladní vozy ve směru do Německa musí čekat na odvolání uzavírky.


evita5555 ( 16. září 2015 13:02 )

Pán si zdriemol.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání