Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

»Ukradené« šperky se našly u kadeřnice doma: 5 podivných náhod v případu Nečesaný

  • Autor: ljš - 
    12. 9. 2015
    06:27

    Pokusil se kadeřnici skutečně zabít Lukáš Nečesaný, nebo útočil někdo jiný? Rodina napadené ženy je přesvědčená o tom, že pachatelem je obviněný mladík, jeho rodiče zase věří, že čin spáchal někdo z okolí kadeřnice. Podle obhajoby o tom svědčí celá řada podivných náhod osudného dne.

  • 1.Kadeřnictví

    Pro Ludmilu B. vždy po práci do kadeřnictví jezdil její manžel. V týdnu, kdy k útoku došlo, bylo ale auto v opravě, což věděla jen rodina. Útočník tak buď musel vědět, že bude na konci otevírací doby v salonu sama, nebo měl obrovské štěstí. V jakýkoli jiný den by ho ženin manžel mohl přistihnout.

    Kadeřnictví Ludmily Brantové v Hořicích Kadeřnictví Ludmily Brantové v Hořicích | Archiv

     

  • 2.Peníze

     

    Dílem náhody je i suma, kterou útočník kadeřnici podle její výpovědi ukradl. Ta je totiž nepoměrně větší než její průměrný denní výdělek, který se pohyboval maximálně do výše 1500 korun. Z peněženky jí ale mělo být odcizeno celých deset tisíc. V práci je prý měla na úhradu složenek.

    Klíčovým důkazem obžaloby byly pachové stopy na kabelce. Klíčovým důkazem obžaloby byly pachové stopy na kabelce. | Archiv

     

  • 3.Šperky

     

    Velmi podivná je také otázka šperků, o kterých rodina původně prohlásila, že byly ukradeny spolu s penězi. „Žena tyto řetízky nesundávala, nosila je stále. Udělal jsem doma prohlídku a řetízky tam rozhodně nejsou. Jsem přesvědčen, že s nimi do práce odcházela dne 21. 2. 2013,“ tvrdil její manžel u výslechu dva dny po činu (citace je z materiálu, který zveřejnila rodina Nečesaných na svém webu). Později se ale šperky, o kterých její synové i manžel prohlašovali, že je nikdy nesundávala, našly u ní doma. „Proč si je nechala doma, to nevím,“ řekl mladší syn poškozené.

    Přepadená kadeřnice na lůžku JIP potvrzuje, že s rekognicí souhlasí a že je na ni připravená. Přepadená kadeřnice na lůžku JIP potvrzuje, že s rekognicí souhlasí a že je na ni připravená. | Archiv

     

  • 4.Syn

     

    Za největší náhodu označují rodiče Nečesaného okolnosti, za kterých byla napadená žena nalezena. Jejímu synovi Žeňovi se prý náhle během cesty do baru na šipky začalo chtít na záchod, a tak se rozhodl zaskočit k matce do kadeřnictví. Do nedalekých restaurací se mu prý nechtělo, protože jsou tam záchody špinavé. Obhajoba ale upozorňuje na sporné odůvodňování tohoto rozhodnutí. Některým svědkům říkal, že musel „na malou stranu“, jiným „na velkou“, jeho přítelkyně také mluvila o průjmu.

    Syn kadeřnice Žeňa Syn kadeřnice Žeňa | Facebook.com

     

  • 5.Další podezřelý?


    Naproti kadeřnictví se nachází hotel, ve kterém v době útoku zřejmě „náhodou“ bydlel Vladislav M., kterému prý syn kadeřnice Žeňa dlužil peníze. Podle personálu se choval podivně a pobyt si prodlužoval vždy jen o den. Hotel opustil den po činu. Před časem to ale vysvětlil tak, že se v hotelu skrýval před babičkou, která ho neustále úkolovala. Policie ho prý vyslechla. „Nabyl jsem ale dojmu, že mě jako pachatele hned vyloučili. Vždyť já tehdy vážil 114 kilo (kadeřnice útočníka popsala jako hubeného studentíka, pozn. red.),“ řekl.

    Vítek z Vysokého Veselí policii ani soud nezajímal. Proč? Vítek z Vysokého Veselí policii ani soud nezajímal. Proč? | Blesk - Martin Přibyl, archiv

bum-bala-bac ( 12. září 2015 17:14 )

No a jestli šperky vždycky nosila a v ten den ne, tak to mohla být mafie a ona se bála, že by ji je taky zabavila. Přes držku asi dostala, páč těch 10 táců bylo málo. Lže, babizna lže.

bum-bala-bac ( 12. září 2015 17:12 )

Navíc právě v době, kdy jen rodina věděla, že pro ni manžel nemůže jet a ten podivín co byl na hotelu, tu jeho pohádku, že se tam skrýval před babičkou, blbost. On to sice nebyl, ale její syn mu dlužil prachy a je opravdu divné, že den po činu zmizel. Asi svý prachy dostal. No a ten policista je asi mafián. Jak si mohl dovolit ji navštívit před soudem? Jo jo jen tak bez nějakého důvodu, blbost, babu zastrašil. Bud řekneš babizno, že to byl Nečesaný, nebo zavřu tvýho synátora. Baba kryje svého syna.

bum-bala-bac ( 12. září 2015 17:08 )

A kdepak chtěla kadeřnice zaplatit složenky po 17 hodině, to má už banka i pošta u nich zavřeno, lže. Lže jako když tiskne. Byl to její syčák syn a ten co bydlel v tom hotelu zmizel den po tom, protože dostal svý prachy nebo mafie, ale spíš její synátor.

dzery ( 12. září 2015 14:23 )

Jaká pak jak?

ivkanatka ( 12. září 2015 14:18 )

Pokud se zjistí, že paní kadeřnice nyní lže a ví, že to nebyl tenhle kluk, nebo někoho dokonce kryje, tak bych jí nechala zaplatit všechna lékařská ošetření, vyšetření a léčbu, navíc Lukášovi zaplatit za vazbu a psychickou újmu, stejně tak za vyšetřování, co stálo PČR, aby si to další takoví chytráci příště rozmysleli, než křivě někoho obviní a zničí člověku a jeho rodině život. Nevím, jak to bylo, nikoho neznám, ani Lukáše, ani paní kadeřnici ( to aby mne tu nikdo nenapadnul, že mu straním ), ale zatím to vypadá, že paní kadeřnice nemá čisté svědomí, když se šperky " najednou " našly doma ...... hrozná doba, hrozné vztahy mezi lidmi, hrozní lidé .......

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání