Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž na Jesenicku vypaloval vosí hnízdo: Vznítil se při tom sám!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK ljš - 
10. září 2015
09:57

Na popáleninovém centru skončil ve středu dvaadvacetiletý zaměstnanec obecního úřadu v České Vsi na Jesenicku, který se pokusil vypálit vosí hnízdo. Mladík k tomu použil benzin, výpary se však vzňaly a při útěku muž navíc zakopl o kanystr. Chytilo na něm oblečení. Naštěstí ho uhasili jeho kolegové.

Neštěstí se stalo před 10:00 v Holanově ulici. "Dvaadvacetiletý zaměstnanec obecního úřadu při sečení trávy narazil na vosí hnízdo, které chtěl za pomoci benzinu vypálit. Muž hnízdo polil benzinem a kanystr postavil asi dva metry od místa. Při zapálení došlo k prudkému vznícení benzinových výparů, kdy muž ustoupil a zakopl o odložený kanystr, kterým si potřísnil oblek," uvedl policejní mluvčí Josef Bednařík. Benzin zasáhl mladíkovo oblečení, které se vznítilo. Uhasili ho jeho spolupracovníci.

Muž utrpěl popáleniny na pravé ruce a noze. Záchranná služba ho převezla k ošetření na specializované pracoviště popáleninového centra v Ostravě. Policisté u něj provedli dechovou zkoušku s negativním výsledkem.

vosavopruz ( 10. září 2015 13:16 )

 

saldo ( 10. září 2015 12:07 )

Je zajímavé, že potřísnit se lze i kanystrem...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání