Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ze soudní síně do školní lavice: Nečesaný složil náročné zkoušky a maturitní ročník dokončí v Příbrami

Autor: ljš, rap - 
8. září 2015
12:07

Je mu třiadvacet a před časem se oženil, přesto Lukáš Nečesaný 1. září nevyrazil do práce nebo na univerzitu jako mnozí jeho vrstevníci, ale usedl do školní lavice s až o pět let mladšími spolužáky na obchodní akademii v Příbrami. Kvůli pobytu ve vězení, kam byl podle rozsudku Nejvyššího soudu poslán neprávem, musel školu přerušit a vše chce teď co nejrychleji dohnat.

Místo aby si Lukáš Nečesaný užíval znovunabyté svobody, slavil a dováděl s kamarády, šprtal na rozdílové zkoušky a plánoval svatbu. Obojí nakonec zvládl perfektně.

S přítelkyní Veronikou se oženil na konci srpna a pak už se s ní po boku soustředil na školu. „Na původní škole obor, který jsem studoval, zanikl, takže jsem hledal vhodnou akademii, kde bych mohl dostudovat,“ vysvětlil. Nakonec ji našel v Příbrami. Aby tam mohl v září nastoupit, musel ale udělat celkem šest rozdílových zkoušek. To se mu podařilo a byl na jejich základě přijat do čtvrtého ročníku.

První školní týden ale pro něj nebyl tak pohodový, jak ho mívá většina studentů. Hned ve středu a čtvrtek se musel z vyučování omluvit. Čekal ho totiž soud, během něhož ho hned na začátku šokovala napadená kadeřnice svým svědectvím, ve kterém ho označila za pachatele. Podle znalců je ale nutné, aby podstoupila speciální paměťové testy, a soud byl proto odročen na neurčito. Nečesaného tak čeká ještě další velmi náročná bitva.

a-z- ( 8. září 2015 19:01 )

http://jicinsky.denik.cz/zpravy_region/lukas-necesany-rady-horickych-studentu-nerozsiri-20150831.htm l ---------------- V Příbrami má fotřík vazby, nebyl problém mu tam studium zařídit.

tarka ( 8. září 2015 13:30 )

http://www.denik.cz/kralovehradecky-kraj/necesany-mlady-muz-z-horic-doufam-ze-to-lukas-nebyl-2015090 5-5awu.html "Je květen a mluví se o tom, že třiadvacetiletý Lukáš se má znovu vrátit do Hořic a odmaturovat. Zástupce ředitelky Gymnázia, střední odborné školy, středního odborného učiliště a vyšší odborné školy Hořice Jaroslav Kostelníček v uvedl, že rodina jedná s ředitelkou Hanou Richtermocovou. „Lukáši samozřejmě tak jako každému druhému studentovi umožníme uzavřít vzdělávání maturitou, pokud budou ovšem splněny všechny zákonné podmínky," uvedl v květnu Kostelníček. „V tuto chvíli se o tom jedná a nejsme tak daleko, abychom říkali, jak to bude a dávali nějaké závěry," uvedla v červnu ředitelka H. Richtermocová. Na konci srpna se ale situace mění. „V červenci mu uplynula dvouroční lhůta, kdy měl přerušené studium. Pan Nečesaný měl dokonce zájem se na školu vrátit a dodělat si zde maturitu. Udělali jsme mu i speciální rozpis. Když však viděl tu hustotu předmětů a kvanta zkoušek, tak se rozhodl na naší škole nepokračovat. Podle mých informací dokončí studium na škole v severních Čechách," řekla Deníku ředitelka školy Hana Richtermocová." Odpudivá famílie...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání